Sota tänään

 

"Sota on joskus välttämätön."(1) Näin väittää Yhdysvaltain presidentti Barack Obama. Hän on saanut paljon kritiikkiä  vastaanotettuaan Nobelin rauhanpalkinnon, koska käy kuitenkin edelleen kahta sotaa. Monien mielestä, Obama mukaan lukien, sota on kuitenkin ainoa tie rauhaan.

 

On hämmästyttävää, kuinka hyvin Raamatun profetiat sodista ovat täyttyneet. Niiden tutkimiseen voisi käyttää tuntikausia ja niitä voisi kirjoittaa (ja on kirjoitettukin) kokonaisia kirjoja. Danielin ennustusten sodista lähes kaikki ovat jo täyttyneet. Etenkin ennustus pienestä sarvesta on täyttynyt yksityiskohtaisesti.(2) Ilmestyskirjan ennustukset täyttyvät parhaillaan ja niiden sotakuvaukset vastaavat ympärillämme näkyviä tapahtumia ja niitä vainoja, joita menneinä vuosisatoina on koettu.(3) Myös Jeesuksen omat ennustuksen (Ilmestyskirjan lisäksi) ovat täyttyneet.(4) Sodat siis tulevat, emmekä varmaankaan mahda niille mitään, mutta "voi sitä ihmistä, jonka kautta ne tulevat".(5)

 

Vastaus sille, tulisiko kristittyjen käyttää aikaa ja energiaa (ja taloudellisia varoja) sotatoimiin, voidaan löytää erään esimerkin kautta. Oletetaan, että valtiot A ja B ovat riitaantuneet keskenään ja jopa ajautuneet sotaan. Valtion A ihmiset rukoilevat isänmaansa puolesta ja rintamalla taistelevien puolesta. Sotilaspastori pitää hartauksia ja julistaa Jumalan varjelevan kansaa ja olevan heidän puolellaan. Samaan aikaan valtion B ihmiset rukoilevat isänmaansa puolesta ja rintamalla taistelevien puolesta. Heidän pastorinsa pitää hartauksia ja julistaa Jumalan varjelevan kansaa ja olevan heidän puolellaan. Molemmat kansat siis rukoilevat samaa Jumalaa samalla kun nousevat toisiaan vastaan. Kyseessä ei ole paradoksi, vaan oikeasti ratkaisematon ristiriita. Johan Raamattu kieltää käräjöimästäkin, miksi se siis sallisi sotimisen!(6)

 

Mikäli olisi olemassa valtio, jossa jokainen ihminen olisi sydämestään kristitty, ei se voisi joutua sotaan, koska sillä ei olisi vihollisia.(7) Valtion jokainen asukas rakastaisi vihamiestään ja rukoilisi vainoojien puolesta,(8) siunaisi herjaajia,(9) kärsisi mieluummin vääryyttä kuin ryhtyisi taisteluun(10) ja olisi mieluummin pakolainen kuin sotilas.(11) Tällaisen valtion asukkaat eivät panisi toivoaan sotavarusteisiin eivätkä isänmaahan, vaan siihen Vapahtajaan ja tulevaan maahan, johon he väittävät uskovansakin.

 

1 - http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Sodan+ajan+presidentti+Obama+va...

2 - ks. esim. Dan 7:23-25; 8:9-14

3 - ks. esim. Ilm. 6:7-11; 12:13-17

4 - esim. Matt. 10:17-21; 24:5-12, 15-26

5 - Matt. 18:7

6 - vrt. 1. Kor. 6: 4-9

7 - vrt. 1. Piet. 3:13

8 - Matt. 5:44

9 - 1. Piet. 3:9

10 - vrt. 1. Kor. 6:7; 1. Piet. 3:17

11 - vrt. Matt. 10:23

Katselukerrat: 20

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Juha Vänskä on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
5 tuntia sitten
Eero Markus on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Huhti 12
Mikko Kapulainen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 23
Anu Koskela on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Tammi 22
Anna Konsin on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Tammi 13
noora alsalman on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Joulu 22, 2017
Kati Airisniemi ja Chels ovat nyt kavereita
Joulu 20, 2017
Anja Irmeli Saarinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Joulu 18, 2017

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot