Maanantai (1)

Keittäjä osaa maustaa riisin aina juuri sopivaksi ja sen tuoksu täyttää huumaavana koko ruokasalin. Nyt keittäjä on kuitenkin päättänyt tarjota jotain uutta ja se on sekoittanut riisin joukkoon paprikaa, herneitä ja katkarapuja. Rapuja väistellen poimin lautaselleni kaksi kauhallista ruokaa ja nostan tarjottimen käsivarsilleni. Pöydät ovat täysiä. Ylemmän luokan pojat meluavat pitkässä pöydässä, tytöt ovat valloittaneet suositun nurkkapöydän. Meidän luokan Signen ja Saanan pöydässä näkyy kuitenkin vielä olevan tila. Niiden lisäksi pöydässä on vain Signen pikkusisko Eeva. Talsin pöydän luokse ja olen jo laskemassa sille tarjotinta, kun Signe älähtää: "Hei! Älä tule siihen!" Kiskaisen tarjottimen äkkiä takaisin ja käännähdän ympäri. Signe selkäni takana naurahtaa ja Eeva yhtyy siihen sisartaan kovemmalla äänellä. Serkkuni saana jatkaa hevosista puhumista kuin mitään ei olisi tapahtunut. Se rouskuttaa näkkileipää suureen ääneen ja kehuu lempihevostaan muruset suustaan lennellen.

Kuin lyötynä istun lähimpään vapaaseen tuoliin. Samassa pöydässä istuu jo kaksi ylemmän luokan poikaa. Korvissani humisee. Sydän takoo villinä pelosta, mutta pojat vain vilkaisevat minuun ja antavat sitten olla. Vältän katsomasta Signen pöytään päin, vaikka näen kyllä, että Leena laskee parhaillaan tarjotinta äskeiselle tyhjälle paikalle Saanan viereen. Signe sanoo jotain Leenalle, joka heti kääntyy katsomaan minua virne kasvoillaan. Eeva räjähtää taas nauramaan ja nyt nauraa Saanakin. Se halaa viereensä tullutta kaveriaan ja vilkaisee syrjäkarein minua. Sen jälkeen se alkaa nostella katkarapuja Signen lautaselle ja Signe popsii ne sormilla yksitellen suuhunsa ja pureskelee niitä ja sen pää täyttyy rasahduksista. Minä siirtelen katkarapuja omalla lautasellani ja maistelen varovasti riisiä. Kuvittelen uppoutuvani turvaan ylemmän luokan poikien jutusteluun, mopojen, moottoriöljyn ja työkalujen sekamelskaan.

Katselukerrat: 14

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Anna Konsin on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Tammi 13
noora alsalman on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Joulu 22, 2017
Kati Airisniemi ja Chels ovat nyt kavereita
Joulu 20, 2017
Anja Irmeli Saarinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Joulu 18, 2017
Anna Helena Piha ja C L ovat nyt kavereita
Joulu 17, 2017
Anna-Tytti Sulisalo on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Joulu 7, 2017
Profiilin kuvakeSuvi Räsänen ja Heli Luhtaniemi liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Joulu 4, 2017
Jiri Lallimo julkaisi tilan
"Ikiaikainen kiinnostus ihmeellisiin ilmiöihin. Kiinnostuksena myös tutkimukset ilmiöpohjaisista oppimisen asetelmista."
Marras 23, 2017

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot