RoboNelli 1.0 on nyt "valmis". Ja kyllä koukutti tämä harrastus! Nyt on syytä piilottaa kaikki Arduinoon liittyvä jouluun asti :-).
Paljon on opittu matkan varrella. Jo alkumetreillä sai huomata, että mahdollisuudet on lähes rajattomat. Nyt on hieman raapaistu pintaa ja
samalla otettu haltuun pikkiriikkisen verran koodauksen alkeita sekä
joitakin sähköopin perusteita. Henkilökohtainen iso loikkaus oli
rohkeneminen englanninkielisille keskustelufoorumeille neuvoa kyselemään.


RoboNelli osaa siis kävellä ja väistää esteitä. Nuo silmät ovat itseasiassa ultraäänisensori, joka mittaa koko ajan etäisyyttä edessä oleviin esteisiin. Kun este on alle 20 cm:n päässä, RN pakittaa ja kääntää suuntaa.

Tässä videonpätkää: http://www.youtube.com/watch?v=-dgnSSWgAv4 (ei onnistunut upottaminen)
Koko prosessille on oma ketjunsa.

Nämä käskyt on siis tällä hetkellä kirjoitettuna koodiin. Seuraavaksi voisi tehdä joulumallin, jossa vilkkuisi lisäksi valot ja se soittaisi kävellessään "Kulkuset, kulkuset".

Ja lopuksi vielä erityiskiitokset Antille kullanarvoisista neuvoista!

Katselukerrat: 1145

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

Kommentoinut Nelli Nettilukiolainen 19. marraskuu 2010 15:44
Kaikenlaista sälää tuli projektin aikana Robomaasta tilailtua... Kokonaissummia ei arvaa tänne edes laittaa ;-)
Tässä noin suunnilleen tämän RoboNellin kustannuksia:
- Arduino Duemilanove, noin 23 €
- Ultraäänisensori SRF05, noin 23 €
- Kaksi servomoottoria, yht. noin 24 €
- pieni koekytkentälevy, 3 €
- muutama hyppylanka, 2 €

Tiedonsiirtoon käytin tulostimen USB-kaapelia ja rungon rakenteli lasten legoista. Ja jaloiksi vääntelin yhdet omat sukkapuikot :)

Eli noin 75 egee tuosta kertyi. Tosin rakensin tuon sillä systeemillä, että kaikki osat voi irrotella ja käyttää halutessaan muihinkin projekteihin.

Lisäksi tuli hankittua virtamittari, kolvi ja johdonkuorintapihdit, joille kertyi hintaa noin 50 euroa. Tyydyin halvimpiin malleihin :). Noihin olisi saanut halutessaan uppoamaan moninkertaisen määrän. Ja varmaan mullekin käy (taas) niin, että ostan sitten myöhemmin kunnolliset mallit..

Niin, ja yhden Arduino Unon onnistuin hajottamaan alkumetreillä. Sen hinta oli 22 euroa.

Ja sitten ne kaikki muut tulevia projekteja odottavat tilpehöörit :)

Ei siis mikään ihan ilmainen harrastus, mutta melko pienillä panostuksilla pääsee kuitenkin jo alkuun.
Kommentoinut Kari T 19. marraskuu 2010 15:06
Oletko kirjannut ylös mitä RoboNellin rakentaminen tuli maksamaan? Entä mikä osuus rakentamisessa oli mielestäsi hankalinta? Onnea vaan uusiin projekteihin :)
Kommentoinut Nelli Nettilukiolainen 18. marraskuu 2010 20:26
Juu, en itsekään älynnyt aluksi, miten monipuolinen tuo Arduino on. Tuo kävely oli yllättävän vaikeaa säätämistä. Seuraavaksi vois kokeilla jotain pyörillä kulkevaa. Ja tässä olis pitemmän tähtäimen tavotetta:
http://myworld.se/jag-vill-ocksa-bygga-coola-saker-med-arduino/
Kommentoinut Kari T 18. marraskuu 2010 19:57
Tosi hieno ja älykäskin. Tuotahan voi halutessaan kehitellä vaikka kuinka paljon eteen päin. Nelliä taisi puraista Robokärpänen :) Aploodit hienosta työstä. Tapu, tapu!
Kommentoinut Nelli Nettilukiolainen 18. marraskuu 2010 17:55
:-) Nyt tuo vielä kulkee kiltisti talutusnuorassa. RoboNellillä on kyllä jo nappiparisto kyydissä, mutta se pitäisi jotenkin vielä saada kytkettyä. Tällainen olisi ihanneratkaisu: http://www.arduino.cc/playground/learning/9VBatteryAdapter
Ja voisi tuon opettaa haukkumaankin :). Mutta nyt kun lemmikin äänen pääsee itse valitsemaan niin ehkä valitsee kuitenkin jotain muuta kuin haukkumisen ;-)
Kommentoinut Susku 18. marraskuu 2010 17:09
Kävin katsastamassa videon! Suloinen otus, tuollaisen lemmikinhän voisi hankkia itsellekin kun ei meidän pieneen mökkiin voi kissaa tai koiraakaan ottaa! :)

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Hannele vastasi jäsenen Aki Luostarinen keskusteluun Sinun oikeutesi? ryhmässä Minun oikeuteni (13.8.-3.10.2014)
"Niko nosti mielenkiintoisen aiheen "oikeus omaan kehoon". Mielenkiinnolla seuraan median toitotusta kesäkilojen karistamisesta. Toisaalta ensin tulee ruokaohjelma, jossa tehdään hyvää ja lihottavaa ruokaa ja heti…"
13 tuntia sitten
Nurmela Juha vastasi jäsenen Henna R keskusteluun Eläinoikeudet ryhmässä Minun oikeuteni (13.8.-3.10.2014)
"Hei Henna Jos haluat perehtyä eläintenoikeuksiin syvällisemmin, niin Markus Vinnarin väitöskirja, joka käsitteli lihansyömistä, on hyvä kooste, englannin kiellellä tosin. Olin…"
13 tuntia sitten
Jenni Linturi vastasi jäsenen Nettikoulutus keskusteluun Esittäydytään ryhmässä Minun oikeuteni (13.8.-3.10.2014)
"Tervehdys kaikille! olen Jenni Linturi ja vetänyt ilmiössä erilaisia kirjoittamiseen, viestintään ja mediaan liittyviä kokonaisuuksia. Tässä ilmiössä olen mukana leffapiirin tuki- ja…"
13 tuntia sitten
Niko vastasi jäsenen Henna R keskusteluun Eläinoikeudet ryhmässä Minun oikeuteni (13.8.-3.10.2014)
""Jokainen syököön niin..." toteamukseni ajattelun takana on muutakin kuin lihansyöjät vs. muut vastakkainasettelu. Ruoka on monella tasolla esillä tänä päivänä ja hyvinkin tunteita…"
17 tuntia sitten
Satu Hoo vastasi jäsenen Henna R keskusteluun Eläinoikeudet ryhmässä Minun oikeuteni (13.8.-3.10.2014)
"Olen samaa mieltä siitä, että asiasta pitäisi voida kertoa nuorille ja lapsille avoimemmin jo koulussa. Ruokateollisuudella on syynsä pitää teurastamot ja tilat kaukana poissa ihmisten käsityksistä, ja…"
17 tuntia sitten
Pekka Niemi lisäsi keskustelun ryhmään Minun oikeuteni (13.8.-3.10.2014)
Pikkukuva

Yhdenvertaisuus perustuslaissa

Suomen ensimmäinen perustuslaki on vuodelta 1919. Jo silloin perusoikeudet kirjattiin lakiin. Ne ovat tässä alla.  Toteuvatko nämä oikeudet Suomessa? Jos eivät, niin minkälaisissa tilanteissa ja miksi ne eivät toteudu? (huom. tuota sukupuolten välistä kysymystähän jo pohdittiin edellisessä keskustelussa)YhdenvertaisuusIhmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen,…Näytä lisää
17 tuntia sitten
Niko vastasi jäsenen Henna R keskusteluun Eläinoikeudet ryhmässä Minun oikeuteni (13.8.-3.10.2014)
"Siat taitavat olla ihan todistetusti älykkäämpiä, kuin koirat. Sika on mm. läpäissyt ns. peilitestin eli tunnistanut itsensä peilistä. Olen ajatellut ostavani jossain vaiheessa sian kasvatettavaksi, jossain…"
20 tuntia sitten
Satu Hoo vastasi jäsenen Henna R keskusteluun Eläinoikeudet ryhmässä Minun oikeuteni (13.8.-3.10.2014)
"Siat ovat vähintään yhtä älykkäitä kuin koirat, tapaamani siat itseassa monin verroin fiksumpia kuin tapaamani koirat. Näin ollen ne kärsivät tuotannon rattaissa vähintään yhtä…"
20 tuntia sitten

© 2014   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot