RoboNelli 1.0 on nyt "valmis". Ja kyllä koukutti tämä harrastus! Nyt on syytä piilottaa kaikki Arduinoon liittyvä jouluun asti :-).
Paljon on opittu matkan varrella. Jo alkumetreillä sai huomata, että mahdollisuudet on lähes rajattomat. Nyt on hieman raapaistu pintaa ja
samalla otettu haltuun pikkiriikkisen verran koodauksen alkeita sekä
joitakin sähköopin perusteita. Henkilökohtainen iso loikkaus oli
rohkeneminen englanninkielisille keskustelufoorumeille neuvoa kyselemään.


RoboNelli osaa siis kävellä ja väistää esteitä. Nuo silmät ovat itseasiassa ultraäänisensori, joka mittaa koko ajan etäisyyttä edessä oleviin esteisiin. Kun este on alle 20 cm:n päässä, RN pakittaa ja kääntää suuntaa.

Tässä videonpätkää: http://www.youtube.com/watch?v=-dgnSSWgAv4 (ei onnistunut upottaminen)
Koko prosessille on oma ketjunsa.

Nämä käskyt on siis tällä hetkellä kirjoitettuna koodiin. Seuraavaksi voisi tehdä joulumallin, jossa vilkkuisi lisäksi valot ja se soittaisi kävellessään "Kulkuset, kulkuset".

Ja lopuksi vielä erityiskiitokset Antille kullanarvoisista neuvoista!

Katselukerrat: 1087

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

Kommentoinut Nelli Nettilukiolainen 19. marraskuu 2010 15:44
Kaikenlaista sälää tuli projektin aikana Robomaasta tilailtua... Kokonaissummia ei arvaa tänne edes laittaa ;-)
Tässä noin suunnilleen tämän RoboNellin kustannuksia:
- Arduino Duemilanove, noin 23 €
- Ultraäänisensori SRF05, noin 23 €
- Kaksi servomoottoria, yht. noin 24 €
- pieni koekytkentälevy, 3 €
- muutama hyppylanka, 2 €

Tiedonsiirtoon käytin tulostimen USB-kaapelia ja rungon rakenteli lasten legoista. Ja jaloiksi vääntelin yhdet omat sukkapuikot :)

Eli noin 75 egee tuosta kertyi. Tosin rakensin tuon sillä systeemillä, että kaikki osat voi irrotella ja käyttää halutessaan muihinkin projekteihin.

Lisäksi tuli hankittua virtamittari, kolvi ja johdonkuorintapihdit, joille kertyi hintaa noin 50 euroa. Tyydyin halvimpiin malleihin :). Noihin olisi saanut halutessaan uppoamaan moninkertaisen määrän. Ja varmaan mullekin käy (taas) niin, että ostan sitten myöhemmin kunnolliset mallit..

Niin, ja yhden Arduino Unon onnistuin hajottamaan alkumetreillä. Sen hinta oli 22 euroa.

Ja sitten ne kaikki muut tulevia projekteja odottavat tilpehöörit :)

Ei siis mikään ihan ilmainen harrastus, mutta melko pienillä panostuksilla pääsee kuitenkin jo alkuun.
Kommentoinut Kari T 19. marraskuu 2010 15:06
Oletko kirjannut ylös mitä RoboNellin rakentaminen tuli maksamaan? Entä mikä osuus rakentamisessa oli mielestäsi hankalinta? Onnea vaan uusiin projekteihin :)
Kommentoinut Nelli Nettilukiolainen 18. marraskuu 2010 20:26
Juu, en itsekään älynnyt aluksi, miten monipuolinen tuo Arduino on. Tuo kävely oli yllättävän vaikeaa säätämistä. Seuraavaksi vois kokeilla jotain pyörillä kulkevaa. Ja tässä olis pitemmän tähtäimen tavotetta:
http://myworld.se/jag-vill-ocksa-bygga-coola-saker-med-arduino/
Kommentoinut Kari T 18. marraskuu 2010 19:57
Tosi hieno ja älykäskin. Tuotahan voi halutessaan kehitellä vaikka kuinka paljon eteen päin. Nelliä taisi puraista Robokärpänen :) Aploodit hienosta työstä. Tapu, tapu!
Kommentoinut Nelli Nettilukiolainen 18. marraskuu 2010 17:55
:-) Nyt tuo vielä kulkee kiltisti talutusnuorassa. RoboNellillä on kyllä jo nappiparisto kyydissä, mutta se pitäisi jotenkin vielä saada kytkettyä. Tällainen olisi ihanneratkaisu: http://www.arduino.cc/playground/learning/9VBatteryAdapter
Ja voisi tuon opettaa haukkumaankin :). Mutta nyt kun lemmikin äänen pääsee itse valitsemaan niin ehkä valitsee kuitenkin jotain muuta kuin haukkumisen ;-)
Kommentoinut Susku 18. marraskuu 2010 17:09
Kävin katsastamassa videon! Suloinen otus, tuollaisen lemmikinhän voisi hankkia itsellekin kun ei meidän pieneen mökkiin voi kissaa tai koiraakaan ottaa! :)

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Marko Heikkilä vastasi jäsenen Tarja Varpanen keskusteluun Kirjallisuuspiiri ryhmässä AJATTELUN TAIDOT 7.4.-31.5.2014
"Kuten Katikin kirjoitti, kirja on todella koskettava ja tunteisiin vetoava. Mielen ja sielun lukot avautuvat, kun kirjaa lukee. Varsin mainoa kirja. Tuo Hennan ajatus kirjasta on töysin hyväksyttävä. Miksi ei olisi. Me ihmiset…"
6 minuuttia sitten
Henna Kangasniemi vastasi jäsenen Pekka Niemi keskusteluun YH1 NATO - ajattelua puolustuksesta. ryhmässä AJATTELUN TAIDOT 7.4.-31.5.2014
"Kurssiin kuulumattoman on pakko sanoa, että ei kiitos Nato. Suomi on ennenkin saanut laitettua Venäjälle kampoihin ja varmasti saisi laitettua edelleenkin.. Venäjä tietää sen itsekin, että pienestä koosta…"
11 minuuttia sitten
Henna Kangasniemi vastasi jäsenen Tarja Varpanen keskusteluun Kirjallisuuspiiri ryhmässä AJATTELUN TAIDOT 7.4.-31.5.2014
"Minä taas inhosin kirjaa alussa, inhosin keskivaiheilla ja inhoan vielä kirjan luettuanikin. Tästä ei saanut sitten ei niin  mitään irti. Ihmettelin dokkarissa ja voin ihmetellä vielä…"
18 minuuttia sitten
Leena vastasi jäsenen Pekka Niemi keskusteluun YH1 NATO - ajattelua puolustuksesta. ryhmässä AJATTELUN TAIDOT 7.4.-31.5.2014
"Suomella ja NATO:lla on jo rauhankumppanuusohjelma. Suomi pitää yllä tilannetta, jossa voisi hakea NATO-jäsenyyttä. Vuoden aikana Venäjältä on kuulunut aika uhkaaviakin puheenvuoroja koskien Suomea ja…"
2 tuntia sitten
Saara Kotkaranta vastasi jäsenen Aki Luostarinen keskusteluun Ajattelu kuvin ryhmässä AJATTELUN TAIDOT 7.4.-31.5.2014
"Pidän maaseudusta ja keväiset pyöräretket suuntautuvat usein taajamasta maalle. Lenkin aikana ehtii hyvin ajatella ja silmä lepää maisemassa :) Tässäpä yksi jokin aika sitten otettu kuva…"
2 tuntia sitten
Saara Kotkaranta vastasi jäsenen Aki Luostarinen keskusteluun Ajattelun taidot ja opiskelumenetelmät ryhmässä AJATTELUN TAIDOT 7.4.-31.5.2014
"Minua kiinnostaa keskustelu oppimisen välineenä. En tarkoita yksipuolista opettajan suorittamaa luentoa vaan yhteisöllistä tiedon koostamista keskustelemalla. Se, että yksi paljastaa omissa tiedoissaan olevat aukot muille,…"
3 tuntia sitten
Anu Petlin vastasi jäsenen Aki Luostarinen keskusteluun Ajattelu kuvin ryhmässä AJATTELUN TAIDOT 7.4.-31.5.2014
"Otan yleensä kuvia taivaasta, sen eri sävyistä. On jotenkin rentouttava ja rauhallista katsoa taivasta ja ottaa siitä kuvia. Minulla oli jopa näyttely Sysmän kirjastossa taivaskuvista. Kuvat olen ottanut…"
3 tuntia sitten
Pekka Niemi lisäsi keskustelun ryhmään AJATTELUN TAIDOT 7.4.-31.5.2014
Pikkukuva

YH1 NATO - ajattelua puolustuksesta.

Ukrainan kriisi on nostanut Suomessa NATO –keskustelun otsikoihin. Vastustajat sanovat, että Suomen ei kannata mennä mukaan amerikkalaisten johtamaan järjestöön sillä Venäjä ei pidä tästä. Kannattajat sanovat, että NATO on ainoa taho, joka voi antaa turvatakuut Suomelle.Mitä NATOsta ja Suomen puolustuksesta pitäsi ajatella? Mitä seikkoja tulisi huomioida. Ja miksi NATO jakaa mielipiteitä ja nostaa tunteita niin voimakkaasti?Näytä lisää
4 tuntia sitten

© 2014   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot