Päivi Räsäsen ja Sari Essayahin EU-vaalikampanjoinnin seuraamista

Päivi Räsänen on nykyinen sisäministeri. Hän lähtee kisaan numerolla 123 ja tähtää lausumalla: "Rakentamaan arvoistasi Eurooppaa" ja "Anna hyvän työn jatkua".
Sari Essayah, nykyinen europarlamentaarikko eli MEP, lähtee numerolla 112, ja myös hän ehdottaa: "Anna hyvän työn jatkua".
Sekä Päivi Räsänen että Sari Essayah kuuluvat Kristillisdemokraatteihin, eli aika pieneen puolueeseen. Puolueen kannatus on vaihdellut, mutta vuonna 2011 Kauppalehden mukaan jäseniä oli 13 000. Puolueen nykyinen lyhenne on KD.
Sarilla on pääasioina vaaleissa seuraavat: Aktiivista Suomen edun ajamista, liittovaltiokehityksen vastustamista, sisämarkkinoiden edistämistä ja ihmisoikeuksien puolustamista. Sari kuuluu Euroopan kansanpuolueen EPP:n europarlamenttiryhmään. Sarin blogia voi lukea sivulla http://www.essayah.fi/blogi/
Päivin pääasioiden tiivistelmää en löytänyt, mutta ruotsinkielisestä vaalidebatista Yle 5 -kanavalta muistan , että nuori mies kysyi miten kristilliset arvot toimivat EU-tasolla. Päivi vastasi siihen suurinpiirtein niin, että Eurooppa perustuu kristillisille arvoille.
Päivin blogia voi seurata sivulla http://www.paivirasanen.fi/blogi/

Katselukerrat: 210

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

Kommentoinut Airi Laine-Ruokanen 28. toukokuu 2014 19:05

Leena: Olet tehnyt tarkkaa ja hienoa työtä. Nuo linkit ovat oivallisia tällaiselle Eurooppa-politiikasta kiinnostumattomalle. Oivallinen paketti.

Kommentoinut Leena 26. toukokuu 2014 13:28

Kyseisten kahden ehdokkaan kiitokset äänestäjille voit lukea osoitteesta http://www.kd.fi/KD/www/fi/ajankohtaista/index.php?we_objectID=9009 Otsikko sivulla on seuraavanlainen : 

Päivi Räsänen ja Sari Essayah: Lämmin kiitos kaikille ehdokkaille, tukitiimeille ja paikallisille aktiiveillemme!

Kommentoinut Leena 26. toukokuu 2014 12:25

Tiedänkin jo, ettei 61 000 ääneen yltänyt Sari Essayah päässyt jatkamaan europarlamentaarikkona. Tästä voi päätellä ettei myöskään Päivi Räsänen tullut valituksi. Puolueensa kannatus oli kuitenkin suurempi kuin viime vaaleissa, sillä nyt kannatus oli 5,2 entisen 4,2:n sijaan.

Valituksi tuli kolme Keskustasta, kaksi Perussuomalaisista, yksi Ruotsalaisesta Kansanpuolueesta, yksi Vihreistä ja kaksi SDP:sta ja Kokoomuksesta kolme sekä Vasemmistosta yksi. Onnea voittajille.

Kommentoinut Leena 24. toukokuu 2014 18:49

Huomasin, että sopivasti vaalien aikaan oli julkaistu Reijo Ruotsalaisen dokumenttielokuva Sari Essayah - tehtävä EU:ssa, ja sen voi katsoa kristillisestä netti-tv:sta osoitteessa http://www.tv7.fi/vod/player/?program=39277

Huomenna sunnuntaina 25.05.2014 on  suuri vaalipäivä. Kirjoittelen tänne 29.05.2014, pääsikö kumpikaan Euroopan Parlamenttiin. Vaalit.fi- sivustolla on vaalivoittajien nimet jo keskiviikkona illalla 28.05.

Kommentoinut Leena 21. toukokuu 2014 18:47

Ennakkovaalit on ohi, mutta ehdokkaiden vaalikeskustelut jatkuvat. Pian, jo kello 20 alkaa MTV:n vaali-ilta TV:sta. Myös Twitterilla ja Facebookissa voi kommentoida illan ohjelmaa. KD:sta on mukana Sari Essayah.

Kommentoinut Leena 13. toukokuu 2014 17:07

Tähän mennessä Sari Essayah on kiertänyt ympäri maata kampanjoimassa, ja koska liikunta on yhä osa hänen elämäänsä, hän on osallistunut mm. Harjavallan Hunajahölkkään. Jokunen aika sitten katujen varsille tuli vaalijulisteet, ja tottakai myös KD:lla on julisteet paikoillaan. 

Tällä sivulla on, mitä KD haluaa EU-asioissa :http://www.kristillisdemokraatit.fi/KD/www/fi/ajankohtaista/index.p...

Tässä lyhyt yhteenveto:

- Edistää kestäviä arvoja

- Talouskuria Unionille

- Sanomme Ei liittovaltiolle

- Sisämarkkinat toimiviksi

- Nuorisotyöttömyys kuriin

- Lisää yrittäjiä

- Tukea suomalaista maataloutta

- Yhteistä vastuuta ympäristöstä

- Turvallisemman Euroopan

- Unionista ihmisoikeuksien puolustajan

KD julkaisi EU-vaaliteemat myös viittomakielisinä, voit katsoa täältä: 

https://www.youtube.com/watch?v=y__JS9DSshU&feature=youtu.be

HUOMENNA 14.05.2014 ALKAA ENNAKKOÄÄNESTYS. ÄÄNESTÄMINEN ON OIKEUS.

Kommentoinut Leena 12. toukokuu 2014 20:39

Twitteristä löytyy @PaiviRasanen ja @SariEssayah , twiitit ovat suomeksi. 

Kommentoinut Leena 10. toukokuu 2014 12:39

Perjantaina 09.04.2014 oli Ylen Puoluepäivä, ja KD tuli esiin radiossa ja netissä ja illalla televisiossa. Susanne Päivärinta haastatteli sisäministeri Päivi Räsästä, joka on myös KD:N puolueenjohtaja ja ehdolla Euroopan parlamenttiin. 38 minuutin ohjelmassa Susanne Päivärinta haastatteli myös KD:n meppiä Sari Essayahia lyhyesti.

Olen tähän kirjoittanut osan haastattelusta vapaasti muotoiltuna, mutta oikean sanatarkan haastattelun löydät osoitteesta http://areena.yle.fi/tv/2169506

Päivi Räsänen kertoi, että jos hänet valitaan mepiksi, hän luopuu ministerin virastaan ja KD:n on pidettävä ylimääräinen puoluekokous ja valittava uusi puheenjohtaja. Päivi Räsänen olisi meppinä koko sen kauden mihin hänet olisi valittukin, vastoin huhua, jossa sanotaan, ettei hän ole tosissaan.

Toimittaja kysyi, mitä eroa on Kokoomuksella ja KD:lla kun molemmat ovat EPP:ssä , ja mikä yksi syy olisi äänestää Kristillisdemokraatteja. Päivi Räsänen kertoo, että kristillisdemokratia on rajat ylittävä kansainvälinen ideologia, jossa kristillisellä ihmiskuvalla on keskeinen pohja ja perusta. Keskeiset arvot kristillisdemokratiassa ovat ihmisarvon kunnioitus, perhekäsitys perheestä yhteiskunnan perusyksikkönä, ja mainitsee yhdeksi syyksi kristillisen ihmiskäsityksen.

Ohjelmassa näkyy myös Elina Ravantti, joka kertoo, että Sari Essayah tunnetaan suomalaisena työmyyränä. Sari Essayah on ollut talousvaliokunnan valiojäsen ja työ- ja sosiaalivaliokunnan varsinainen jäsen ja on profiloitunut työelämän kysymyksissä ja viimeksi ollut aktiivinen mm. pitkään neuvotelluissa lähetettyjen työntekijöiden direktiivissä, jolla halutaan varmistaa että yhdestä EU-maasta toiseen menevät työntekijät ja heidän työehtonsa ovat kohtuulliset. Yksi meppi ei paljon pysty tekemään, mutta muitten mukana työtä tekemällä voi edistää itselleen tärkeitä asioita

Suomen Kristillisdemokraateista EPP:ssa Elina Ravantti sanoo, että aika hyvin linjassa on EPP:n kanssa. Suomen Kristillisdemokraateilta ja EPP:sta löytyy hyvin samankaltaisia asioita, kuten sisämarkkinoiden parantaminen, kilpailukyvyn kohentaminen, yrittäjyys ja sosiaalinen markkinatalous, myös arvomaailma sopii hyvin yhteen. EPP syntyi aikoinaan nimenomaan kristillisdemokraattisena puolueena ja kristillisdemokraatit ovat Suomessa enemmän outolintu kuin EPP-ryhmässä

Viime eurovaaleissa KD:n Sari Essayah pääsi mepiksi vaaliliiton takia. Vaaliliittolainen oli Perussuomalaiset ja TImo Soinin valtava äänimäärä auttoi Sarin mepiksi. Nyt ei KD ole edes neuvotellut vaaliliitoista yhdenkään puolueen kanssa.

Toimittajalla oli hyviä kysymyksiä, joihin oli vain lyhyt aika vastata. Susanne Päivärintä kysyi mm. miksi KD ei ole vastustanut velkojen yhteisvastuullista. Hän kysyi myös, että onko Suomella vakuuksia, johon Päivi Räsänen vastasi, että ehdottomasti on sekä Kreikan että Espanjan osalta ja että KD oli ensimmäinen puolue joka ehdotti vakuuksia.

Sitten toimittaja kysyi Välimereen hukkuvista pakolaisista ja siitä, että Päivi Räsänen on halunnut tiukentaa rajavalvontaa, mutta sisäministeri Räsänen vastasi, että on korostanut Frontexin merkitystä. Frontex on ensisijaisesti keskittynyt meripelastukseen.

Ukrainan tilanteesta keskusteltaessa sisäministeri Räsänen sanoi, ettei Suomeen kohdistu turvallisuusuhkaa.

MEP Sari Essayahilta toimittaja kysyi mm. että pitäisikö Suomen irrottautua valuvikaisesta eurosta. MEP vastasi: "Tällä hetkellä en näe siihen mitään syytä, mutta tottakai täytyy katsoa miten eurohanke etenee. jos siitä tulee liittovaltiohankkeen kärki ja euroalueelle aletaan rakentamaan vaikkapa omaa budjettia, omaa valtiovarainministeriötä, eurobondit. Siinä vaiheessa täytyy tarkasti harkita onko enää Suomen kansallinen etu olla mukana eurossa."

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Marja Tuovinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
eilen
Dennis Dunn on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
perjantai
Paula Ruuttunen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 13
Profiilin kuvakeJediah Krajcik ja Anne Honkala liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 7
HLK on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Heinä 30
Vivian Rivera on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Heinä 4
MArika IDman on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 30
Heli Söderqvist on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 27

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot