Tiedote 02.11.2011Onnelliset Käsityöt

Syksyn mittaan päivien hämärtyessä Otavan Opistolla erilaiset neuleet tuovat iloa ja lämpöä niin tekijöille kuin itse teokset käyttäjille talven hyytävillä pakkasilla.

Kesällä liikkeelle lähtenyt käsitöiden sarja on kasvanut opistolla syksyn mittaan ja tähtää joulun vähäosaisille tarkoitettuihin lahjoituksiin. Vaaka ry:n vuosittaiseen projektiin on Opistolta lähtenyt nyt jo mukaan kymmenkunta opiskelijaa, jotka tekemisen ilosta pääsevät pyyteettömästi jakamaan Joulumieltä.

Vaaka ry on jo monena jouluna kerännyt lahjoja vähäosaisille. Joinain vuosina lahjoja on kerätty kummikohteisiin Venäjän Karjalaan. Viime vuonna lahjoja saivat mm. Viron Narvan Mercy Centerin toiminnan piirissä olevat perheet. Tänä vuonna joulukeräyksen kohteet ovat pääosin kotimaisia.


Tekemisen iloa

Kuukausittain opistolla järjestetään paja-tapahtumia. Pajat ovat kuukausittain toteutuva kaksipäiväinen “minikonferenssi”, jossa ihmiset jakavat osaamistaan ja ideoitaan. Kesällä ideoitiin uusia hankkeita ja havaittiin että pajapäivillä olisi käsitöille tarvetta. Pian ilmaantui mukaan moni innokas käsitöiden harrastaja ja myös niitä joilla oli jo useampi vuosi edellisestä kerrasta harrastuksensa parissa.

Syyskuun pajassa viimeisteltiin tilkkupeittoa, joka osallistui lokakuun alussa tapahtumaan Helsingin Tuomiokirkon portailla. Suosio yllätti niin järjestäjät kuin tekijät. Tavoitteena oli saada paikan päälle noin 1000 peittoa, joten yllätys oli todella melkoinen kun kokonaissumma ylitti 7800 peiton määrän. Vajaa puolet saatiin mahtumaan portaille, mutta määrä oli silti niin huikea että sillä rikottiin luultavasti maailmanennätys.

Opistossa toivottiin kovasti että käsityöt jatkaisivat toiminassa ja näin ollen opiskelijat pääsevät vastaisuudessakin yhdessä luomaan mieltä ja kehoa lämmittäviä tuotoksia. Lokakuun pajassa valmistuikin kiitettävästi asusteita ja moni opiskelija on kertonut käsitöiden avulla löytäneensä apua ja vastapainoa opiskelulleen.

Marraskuussa Opistolla järjestettävään pajaan (11-12.11) toivotetaan tervetulleeksi kaikki käsitöistä kiinnostuneet. Tapahtuma on osallistujilleen ilmainen ja hyvä mahdollisuus päästä jakamaan kokemuksia, ajatuksia sekä vinkkejä. Käsitöistä kiinnostuneille lisää tietoa löytyy Ningin keskustelualueelta.

Tilkkupeitto tapahtuma Helsingissä keräsi huikean määrän peittoja portaille.
Kuva Jyrki Vesa IL/stt

Katselukerrat: 1010

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Profiilin kuvakeEila Isotalus ja susan ope liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Heinä 18
EMREH DOGAN on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 29
Tytti Susanna Heikman on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 21
Leena Lavonen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 9
Irmeli Maunonen-Eskelinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 2
Virve Saarikoski on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Touko 29
Profiilin kuvakeHeidi Kosunen ja Anna-Maija Berg liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Huhti 12
Mervi Huhtelin vastasi jäsenen Milla Tuominen keskusteluun Todellisuuksia todellisuuden sisällä: ilmiötuotosten esittelyä ryhmässä Toinen todellisuus 11.8.-22.9.2011
"Onko aiheeseen liittyvää keskustelua jossakin. Mielelläni kirjoittelisin kommentin tai pari. Aiheesta kiinnostaa erityisesti oman asenteen valottama todellisuus. Se, kuinka ihmiset näkevät saman tapahtuman ihan eri lasien…"
Maalis 14

© 2017   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot