Miksi pitäisi löytää uusia asioita yhteiskunnan ongelmiin, jos ongelmat on havaittu kauan sitten. Ihmis luonne ei kaiketi ole muuttunut vuosisatojen saatossa paljoakaan. Täytyy pärjätä. Yhteiskuntaa tahi sitä naapuriakin hyödyntävä yhteinen aivoriihi tässä maassa löytyy mielestäni "kyläyhteisöistä". Aktiivisia suomalaisia tarvitaan ja tulevaisuudessa  vielä enemmään kuin "arvaammekaan" . Olen nähnyt miten aktiivinen ja sopuisa yhteisö luo edellytykset tulevalle polvelle.Nostan siis hattua maaseutua ylläpitäville ihmisille.

Ongelmat kehittyvät ihmisten keskittymisestä pienelle pinta-alalle, jossa kaikki palvelu on tuotettava  häiriötekiöineen ulkopuolelta itse tekemättä persuksen pyyhkimistä enempää. Mitäs jos tuo huolto pysähtyisikin,lämpö/vesi pois ja ollaan ihmeissään.Energiaa tarvitaan ja nyt kun kaikille tuttu "vesitilanne" on sähkön hintaa nostanut.Vaikka uusi reaktori joskus tuuppaisikin  verkkoon sähköä ei ainakaan tule kuluttajalle näkymään muutakuin taasen kuivempana lompsana. Maakaapelointi on nyt se hitti millä toi uus reaktori kaikkine hölmöilyneen maksatetaan. Ollaan muka niin pirun huonossa asemassa jos joku haluaa lamauttaa sähköverkon. Jos googlen palvelusta saat oman kämppäs näkyviin, ni voidaan kaiketin kuvitella että on tarkempiakin "jutskia".

Herra kotosta kohtaan pidin varausta selontekoon,pyörsin aavistuksen ajatuksiani. Ei tod. kaikkia tarvitse keksiä uudelleen.

Katselukerrat: 64

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

Kommentoinut Henna Kangasniemi 14. huhtikuu 2013 18:32

Täällä yksi kyläyhdistyksen sihteeri ;) Pakko kyllä sanoa sen verran, että todella hankalaa on nykyään saada ketään mukaan mihinkään. Ikinä ei kenelläkään ole aikaa, ei varsinkaan silloin jos ei makseta. Itse teen näitä hommia täysin omakustanteisesti enkä ota vastaan minkäänlaista palkkiota tästä hommasta, vaikka sekin olisi mahdollista. Toki auton mittari pyörii ja tulostelen omalla tulostimella papereita ja juoksutan niitä allekirjoitettaviksi, jaan tiedotteita jne.. Jotain osaisin kertoa kyläyhteisöjen toiminnasta, mikäli tällainen tuppaa ilmiön aiheeksi ja haluat käytännöntietoa kuulla miten meidän kylällä hommia koetetaan hoidella.

Btw sen verran pakko sanoa, että kylällämme on ainakin maailman parhain kyläkauppa. Harvassa paikassa enää myyjät ostoksia asiakkaille autoon kantaa ja tulee vapaaehtoisesti autoa tankkaamaan autoilijan puolesta. Ja se mitä ei hyllyistä löydy, on aina tilattu jonka jälkeen niitä löytyy. =)

Kommentoinut Aki Luostarinen 14. huhtikuu 2013 15:17

Kyläyhteisöt taitaa tosiaan olla uudessa nousussa? Tai ainakin voisi niin toivoa. Ihastjärvellä on tehty hienoa työtä siinä, miten kouluyhteisö on kyläyhteisön osa ja kyläyhteisö osa kouluyhteisöä. Asioita voidaan tehdä yhdessä, eikä koulu elä muusta kylästä erillistä elämää. Myös muut kyläläiset voivat tehdä ja olla yhdessä koululaisten kanssa. Koulu ja kylä ovat yhtä toimivaa kokonaisuutta.

Hyviä keskustelunherättelijöitä muutenkin. Hyppäätkö mukaan Tieto ja totuus -ilmiöön?

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Profiilin kuvakeHeidi Kosunen ja Anna-Maija Berg liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Huhti 12
Liisa Kivistö on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 26
Mervi Huhtelin vastasi jäsenen Milla Tuominen keskusteluun Todellisuuksia todellisuuden sisällä: ilmiötuotosten esittelyä ryhmässä Toinen todellisuus 11.8.-22.9.2011
"Onko aiheeseen liittyvää keskustelua jossakin. Mielelläni kirjoittelisin kommentin tai pari. Aiheesta kiinnostaa erityisesti oman asenteen valottama todellisuus. Se, kuinka ihmiset näkevät saman tapahtuman ihan eri lasien…"
Maalis 14
Mervi Huhtelin julkaisi tilan
"Hei, Olen konseptikehityksen johtava asiantuntija Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ssö ja kiinnostunut oppimisen ja tutkimisen ympäristöistä."
Maalis 14
Mervi Huhtelin on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 14
Anitra Leppäniemi on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 12
Anne Desmond on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 8
Anna Helena Piha on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 2

© 2017   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot