Kaupungin rytmit -ilmiötuotos 1

  

Vasta nyt lisään Kaupungin rytmit -ilmiön tuotokseni tänne muidenkin nähtäville.Toisessa osiossa on mielipidekirjoitukset mielikuvituksellismielipidepalstalle vaikuttamismahdollisuudesta "Mielipidekirjoitukset", kirjoitukset sekä puolesta että vastaan.

 

Mielipidekirjoituksetko ajan hukkaa

 

Lehdessä Se ja Se (17.10.2010) nimimerkki Mikko Mallikas kirjoitti mielipidekirjoitusten turhuudesta otsikolla "Lapsellista keskustelua". Kirjoittajan mielestä mielipidepalstoille kirjoittaminen on ajanhukkaa, joka ei johda mihinkään. Hänen mukaansa kirjoituksilla ei voida vaikuttaa eivätkä ne aiheuta nähtäviä muutoksia. Siitä huolimatta hän on itse vaivautunut tarttumaan kynään ja tuomaan näkemyksensä esiin.

 

Vaikka lukijapalstoilla on valitettavan paljon Mikko Mallikkaan mainitsemia koirankakkakirjoituksia, on palstoilla myös asiallista, rakentavaa keskustelua. Lisämaustetta tuovat runot ja humoristiset tekstit. Syyttävällä sormealla osoittelevat tekstit aiheuttavat vain riitoja, mutta tekstin voi toki muotoilla muullakin tavoin. Parhaimmillaan mielipidekirjoitus poikii aiheesta pitkänkin keskustelun, jonka aikana saadaan tutustua erilaisiin näkökulmiin ja pohdintoihin.

 

Asialliseen muotoon kirjoitetut tekstit saavat vastauksia asianomaisilta. Esimerkiksi maidontuotantoon liittyviä epäselvyyksiä pohtiva voi saada vastauksia niin maidontuottajatilallisilta kuin meijerin väeltäkin. Lisäksi esimerkiksi kansanedustajat käyttävät lukijapalstoja sekä ottaakseen kontaktia kansalaisiin että tuodakseen ilmi mielipiteensä.

 

Mielipidepalstat ovat laajalti luettua ja useiden lehtien lukijapalstoja voi seurata myös internetissä. Palstalla voi nostaa esille juuri sen asian, mikä itsestä tuntuu tärkeältä. Useiden eri lehtien mielipidekeskusteluihin osallistumisen mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

 

On totta, että lehti saa päättää siitä, mitä juttuja se julkaisee. Vastineet kuitenkin julkaistaan aina, koska asianomaisen on saatava tuoda oma äänensä kuuluville. Sen sijaan asiattomimmat tekstit useimmiten jätetään julkaisematta.

 

Lukijapalstat ovat oiva tapa vaikuttaa! Parhaimmillaan ne kirvoittavat vilkasta keskustelua, mielipiteiden vaihtoa, laajempaa näkemystä ja liikehdintää kansan keskuudessa.

 

Susku

Katselukerrat: 20

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Anu Koskela on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Tammi 22
Anna Konsin on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Tammi 13
noora alsalman on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Joulu 22, 2017
Kati Airisniemi ja Chels ovat nyt kavereita
Joulu 20, 2017
Anja Irmeli Saarinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Joulu 18, 2017
Anna Helena Piha ja C L ovat nyt kavereita
Joulu 17, 2017
Anna-Tytti Sulisalo on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Joulu 7, 2017
Profiilin kuvakeSuvi Räsänen ja Heli Luhtaniemi liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Joulu 4, 2017

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot