1.päivä:Messut
Tuli käytyä lauanataina ensimmäisen kerran Helsingin Kirjamessuilla. Lähdettiin Sysmästä 8.00 yhteiskuljetuksella, noin 20 hengen porukalla ja takaisin palattiin Sysmään vasta 18.00. Oli todella monivaiheinen päivä. Kirjamessujen yhteyteen oli saatu mahtumaan myös Ruoka- ja Viinimessut, samoin Artmessut ja Musiikkimessut, joten toimintaa oli jos jonkinlaista. Oli kirjoilijoita, toimittajia ja kaikkea mahdollista laidasta laitaan. Oli paljon katseltavaa, maisteltavaa, kuunneltavaa. Myös lapsille oli mukavasti järjestetty puuhaa ja pelejä ja esityksiä. Itse oli muutaman kerran suunnista niin sekaisin, etten tiennyt mistä olin tullut ja mihin menossa, sanottakoon kuitenkin omaksi puolustukseksi, että olin ensimmäistä kertaa messukeskuksessa. Olin erittäin kiitollinen siitä, että meitä oli mukana isompi porukka, yksin olisin varmaan eksynyt, tai jotain. Media oli näkyvästi esillä, kuvaajia joka puolella, Itselle jäi eniten mieleen kuitenkin eräs ruokanäytös, siinä Top Chef- ohjelmassta tuttu Ulla Liukkonen (ja Helena Lylyharju ja Kari Martiala)tarinoi Karjalaiseen tapaansa rempseällä tyylillä Karjalaisista perinneruuista ja samalla valmisti niitä. Mediatapahtumana nämä messut ovat jotain todella suurta.

http://www.messukeskus.com/Sites3/Kirjamessut/Sivut/default.aspx

2:päivä Sosiaalinen media

Törmäsin tuossa nettiuutisia selatessani mielenkiintoiseen artikkeliin. Löysin artikkelin Taloussanomien nettisivulta ja siinä sanottiin, että Twitter on teinien tärkein sosiaalisen median lähde. Taloussanomien mukaan nuoret lähtevät pois facebookista ja vaihtavat Twitteriin.

"Yhdysvaltalainen investointipankki Piper Jaffray julkaisi lokakuun alkupuolella teini-ikäisten markkinakäyttäytymistä luotaavan puolivuotisraportin, jonka mukaan vain 23 prosenttia nuorista pitää Facebookia tärkeimpänä sosiaalisen median välineenään.

Vuosi sitten luku oli 42 prosenttia.", kirjoittaa Taloussanomat.

Taloussanomien mukaan; "Syynä Facebookin hylkimiseen on unohtaminen: twiittailu ja kuvien jakaminen ja kommentoiminen Instagramissa houkuttelevat enemmän."

Kuitenkin kahden nimettömän lähteen mukaan Facebook on edelleen hallitseva nuorten sosiaalinen median lähde ja teineillä on suuret sosiaaliset verkostot siellä.

Toisaalta tutkimuksessa kerrotaan tilastotietoa vain teinien kohdalla , myös muiden ikäryhmien tilastot olisi kiva saada selville.

Itse (en ole kyllä teini enää)käyn enemmän facebookissa, enkä ole huomannut katoa nuorten keskuudessa. Tietysti riippuen asuinpaikasta tai koulutuksesta mikä kiinnostaa ketäkin. Facebookissa käyn lähinnä pelaamassa, mutta kuulun myös useaan ryhmään, kuten Muikkuryhmä. minulla tosin on tunnukset myös Twitteriin, käyn siellä kuitenkin aika harvoin.

http://www.taloussanomat.fi/media/2013/10/24/teinit-lahtevat-facebo...

Katselukerrat: 162

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Marja Tuovinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
eilen
Dennis Dunn on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
perjantai
Paula Ruuttunen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 13
Profiilin kuvakeJediah Krajcik ja Anne Honkala liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 7
HLK on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Heinä 30
Vivian Rivera on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Heinä 4
MArika IDman on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 30
Heli Söderqvist on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 27

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot