Tarvitsemme vettä normaalioloissa parisen litraa vuorokaudessa. Ei ole samantekevää millaista se on.

Kuvan lasilliseen on liitetty alkuaineita ja muita ominaisuuksia joita vedessä mm. on, siitä tutkitaan ja havaitaan.

As = Arseeni, Cd = Kadmium, Cr = Kromi, Cu = Kupari, Pb = Lyijy, Hg = Elohopea, F = Fluori, Ni = Nikkeli, Se = Seleeni, Fe = Rauta, Na = Natrium, Mn = Mangaani

Katselukerrat: 88

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

Kommentoinut Hilkka Pohjonen 28. toukokuu 2012 18:55

Toistanpa tässä Akia, kompaten itseäni: osa Nälkä ja jano-ilmiön tuotoksestani:

"Hyvinvoinnin, terveyden ja kauneuden ihainnointi ja tavoittelu toivat uuden muotivillityksen, alettiin liikkua vesipullojen kanssa. Ensiksi itse pullotettu vesi riitti, markkinat huomasivat uuden kanavan joten alettiin pakata vettä kotimaassa mainostaen sitä milloin lähteen, milloin minkin laadukkaan porakaivon antimeksi. Seuraava vaihe oli ulkomailla pullotettujen vesien tuonti. Oli ranskalaista, ruotsalaista ja vieläkin kauempana pullotettua vettä. Suomen Luonto- lehden vuotuisen turhake-”kilpailun” voitti v. 2002 ulkomainen pullovesi. Hyvin pian tuon äänestysvoiton jälkeen sen mainostus ja markkinointi näyttivät hiipuvan.
Juomavesiautomaattien veden on tutkittu sisältävän 1000 kertaa ja pullotetun veden 100 kertaa enemmän mikrobeja kuin kotitaloudessa käytettävän vesijohtoverkoston vesi.

Osoitteessa: http://www.vesijalanjalki.fi/?gclid=CK7BhdCY56QCFdD-2Aod8WXG1w voi käydä tekemässä testin omasta vedenkulutuksestaan."

Kommentoinut Aki Luostarinen 28. toukokuu 2012 11:22

Juomavedestä löytyi Tiede-lehdestä biologi Petri Riikosen artikkeli Miksi juomme makeaa vettä? Hieman pohdintaa siitä, miksi emme voisi juoda suolaista merivettä, vaikka elimistömme tarvitseekin suoloja ja sairaaloissa tiputuksessa käytettävä fysiologinen keittosuola (NaCl 0,9 %) onkin "suolaista".

Hyvä huomio oli lisätä myös noita bakteerilukuja tähän yhteyteen. Bakteerejahan löytyy pullovedestä yllätävänkin paljon, koska pullotetussa vedessä ei ole bakteerikantoja pienentäviä aineita ja niissä vesi seisoo pitkiäkin aikoja. Myös hanavedessä on bakteereja, mutta kanta on (ainakin Suomessa) pullotettuun veteen verrattuna pienempi vedenkäsittelyn ja jatkuvan kierron vuoksi. Pullovesien bakteerimäärät eivät ole yleensä terveydelle haitallisia, mutta kalliin muoviin pakatun pulloveden ostamista ei voine Suomessa ainakaan perustella veden paremmuudella?

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Sarita Kivikko on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
9 tuntia sitten
Heidi Dayne Hanson on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
eilen
Alvin John Ernst on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 12
James Pollard on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 8
Jäsenen Minä tutkijana, minä keksijänä blogikirjoitus

Viesntintäsuunnitelman laatiminen

Minä tutkijana, minä keksijänä-hanke on ollut käynnissä lukuvuoden 2017-2018. Kevään aikana hanketta on edistetty esittelemällä hanketta Keravan kouluissa ja suunnittelemalla kouluihin ja esiopetukseen hankittavien Fablabien sisällöt. Hankintoja on tehty ja ensimmäiset tilaukset ovat saapuneet. …Näytä lisää
Kesä 8
trustedmeds on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Touko 8
Virpi Syväoja on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Huhti 29
Juha Vänskä on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Huhti 25

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot