Kuningaskuluttujat; Me hilaamme Suomea hiljalleen kohti palveluyhteiskuntaa ja pelastamme siinä sivussa kansantalouden

Ajattelin tuoda hieman vaihtelua tänne blogin puolelle ja kaivaa omaa mieltäni kutkuttavat yhteiskuntaa käsittelevät uutiset jostain ei niin tavanomaisista lähteistä. Tällä kertaa syyniin pääsi City-lehden artikkeli "Kuningaskuluttajat" .
Kirjoituksessa syvennytään siihen kuinka nuoret aikuiset käyttävät rahaa mm. palveluihin ja itsensä hemmotteluun. "Mäkkärisukupolvi on kasvanut isoiksi".
Rahaa on käyttää enemmän kuin koskaan aiemmin (vrt. vanhemmat sukupolvet) ja toisekseen luotetaan omien vanhempien taloudelliseen tukeen.
"Edellisen sukupolven tärkein toive oli maksaa asuntolaina pois mahdollisimman pian, tämän päivän nuoret aikuiset haluavat jättää rahaa myös palveluihin ja muuhun kulttamiseen." Mutta onko tämä hyvästä vai pahasta?


Itseäni jäi erityisesti mietityttämään kohta, missä kerrotaan että joku voi laittaa kuukausipalkkansa esim. design-laukkuun ja syödä loppukuun puuroa. Jos en itse olisi nähnyt tätä ympärilläni, en uskoisi. Mutta näin se tosiaan on. Vaikuttaako trendi-lehdet ja jenkkisarjat näin paljon meidänkin yhteiskuntaamme? Vai mistä tämä tyyli on rantautunut...?

Katselukerrat: 20

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

Kommentoinut Minna 11. tammikuu 2010 13:25
Nuoret alkavat asennoitua palvelujen ostamiseen toisin kuin vahempi sukupolti. Ei kai siinä sinänsä ole mitään pahaa, jos asuntosäästämisen sijaan käyttää tienestejä palvelujen ostoon. Ei ei rahoitetakaan pankkilaitosta vaan esim. pienyrittäjiä: siivoojia, kampaajia yms.

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Kimi Hämäläinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Syys 6
Louise Grady on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Syys 3
Steve Brandidge on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 24
Inari Gebhard tykkäsi jäsenen Inari Gebhard tapahtumasta Laulunopetusta syksy 2018
Elo 22
Inari Gebhard kommentoi jäsenen Inari Gebhard tapahtumaa Laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna
"Laulunopetusta syksy 2018 Pukinmäen Taidetalo LAULUA KAIKENIKÄISILLE. Unikkotie 4. PukinmäkiVoit myös itse koota haluamasi pien - perhe - vanhempi ja lapsiryhmän.Kysele vaihtoehtoja inari.gebhard@gmail.com LAULURYHMÄ…"
Elo 22
Inari Gebhard julkaisi tapahtuman

Laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna / Hyvinkää

2. syyskuu 2018 18 - 15. joulukuu 2018 19
LAULUNOPETUSTA HELSINKI-HYVINKÄÄ-HÄMEENLINNAOlen esiintyvä taiteilija ja laulupedagogi . opetukseni : 2018Pukinmäen Taidetalo, Bel Canton ystävät ry, Helsinki, Hyvinkää, HämeenlinnaJos haluat laulunopetusta, voit ottaa suoraan yhteyttä Inariin.Tässä YHTEYSTIETONI:Inari.Gebhard@gmail.comtel. 0405512808Inari Gebhardin ohjaama ohjelmisto kattaa monia kielialueita, Tyylilajit ovat ulottuneet oopperasta, liedistä ja kirkkomusiikista kansanlauluihin, operettiin, musikaaliin, näytelmä- ja…Näytä lisää
Elo 22
Marja Tuovinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 19
Dennis Dunn on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 17

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot