Sain yhtäkkiä mielestäni aivan loistavan idean ja päätinkin toteuttaa sen samantien, kun kaikki tarvikkeet löytyivät kotoa pienen etsinnän jälkeen. Kyseessä on kierrätyvyö, johon käytin seuraavia tarvikkeita:

  • 1 käyttökelvottoman vyön solki
  • kangasta pieleen menneestä maalauksesta
  • vuoreksi mustaa nurkissa lojuvaa muovipussia
  • käytetyistä maalituubeista saatua metallia
  • hieman vahvaa lankaa
  • erikeepperiä

Alussa laadin paperille suunnitelman, jonka jälkeen lähdin toteuttamaan kierrätysvyötä. Leikkasin maalatun kankaan irti kiilakehyksistä ja piirsin siihen viivoja eri paksuisille kataleille (eli vöille). Kaitaleet leikkasin irti ja yhdestä kaitaleesta lähdin tekemään vyötä.

Tämän kaitaleen valitsin vyötäni varten.

Piirsin kaitaleen takapuolelle viivat, joiden myötä leikkasin vyön. Pituudet perustuvat suunnitelmaani, jota varten olin mitannut vyötärön ympärykseni, soljen mitat sekä hahmotellut vyön mahdollista leveyttä.

Tältä vyö näytti ennen vuorta.

Vuorena käytin mustaa nurkista löytyvää muovipussia. Alussa yritin etsiä jotain kierrätykseen sopivaa kangasta, mutta koska sellaista ei löytynyt, muovipussi sai luvan kelvata vuoreksi - eikä se ollut lainkaan huono valinta!

En luottanut erikeepperin pitävyyteen, joten päätin ommella vyön reunat paksulla langalla käsin. Kiinnitin myös metallikohdat, jotka ovat peräisin maalituubista, langalla.

Ja nyt jostain syystä en saa lisättyä lisää kuvia tähän postaukseen, joten paljastan lopputuloksen seuraavassa postauksessa ;)

Katselukerrat: 186

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

Kommentoinut Aki Luostarinen 7. tammikuu 2014 10:47

Onkohan täällä Ningissä yksittäisessä postauksessa kuvamäärärajoitus? Viisi kuvaa / postaus? Mutta hyvältä näyttää ja hienoa saada vanhoja materiaaleja uudelleen käyttöön, etteivät vain jää lojumaan jonnekin. Ja hauska, kun artesaanikin sinussa taas nostaa päätään. :) Oliko niin, että sinulla oli artesaanin koulutus taustalla?

Kommentoinut Susanna Puhakka 4. tammikuu 2014 20:48

Kiitos Airi! Joo, ihan yllätyin tätä yhtäkkistä kuvanlisäysongelmaa. En ole sitten vieläkään saanut päivitettyä lopputulosta, mutta lupaan kyllä sen vielä päivittää. En vain ole vielä täysin varma, ottaisinko vyöstä ihan uudet kuvat... Mielessä on asukokonaisuus, mihin vyö voisi sopia tosi hyvin. Näköjään pieni vaatetusalan artesaani on heräillyt minussa pitkän tauon jälkeen :)

Kommentoinut Airi Laine-Ruokanen 29. joulukuu 2013 18:44

Susanna! Sä olet kyllä niin luova ja osaava. Hieno idea ja toteutus. Kuulkaas, blogiin kirjoittaminen ja kuvien lataaminen sinne ei ole mikään tosta noin vain ykskaksjuttu. Vaikka mukavaa se on!

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Profiilin kuvakeHeidi Kosunen ja Anna-Maija Berg liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Huhti 12
Liisa Kivistö on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 26
Mervi Huhtelin vastasi jäsenen Milla Tuominen keskusteluun Todellisuuksia todellisuuden sisällä: ilmiötuotosten esittelyä ryhmässä Toinen todellisuus 11.8.-22.9.2011
"Onko aiheeseen liittyvää keskustelua jossakin. Mielelläni kirjoittelisin kommentin tai pari. Aiheesta kiinnostaa erityisesti oman asenteen valottama todellisuus. Se, kuinka ihmiset näkevät saman tapahtuman ihan eri lasien…"
Maalis 14
Mervi Huhtelin julkaisi tilan
"Hei, Olen konseptikehityksen johtava asiantuntija Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ssö ja kiinnostunut oppimisen ja tutkimisen ympäristöistä."
Maalis 14
Mervi Huhtelin on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 14
Anitra Leppäniemi on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 12
Anne Desmond on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 8
Anna Helena Piha on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 2

© 2017   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot