Aamu valkenee pilvisenä ja epävakaisena. Päivästä on kuitenkin suunniteltu kuvauspäivää jo etukäteen ja Forssaan täytyy mennä muutenkin. Aamupalan jälkeen otamme kameran pyörälaukkuun ja pyörät allemme. Mieheni ajelee edellä, minä poljen suuret suunnitelmat seuranani jäljessä. Forssan puolelle päästyämme aurinko alkaa jo pikku hiljaa antaa aavistustaan; sadetta ei ilmiselvästikään ole luvassa.

Ensimmäinen pysähdys koittaa Isoverin ja Parman tehtaiden kohdalla. Pyörätien ja autotien väliin on istutettu komea koivurivi, jonka päätän ikuistaa. Autoja kulkee edestakaisin. Ne eivät kuulu suunnitelmiini joten joudun odottamaan. Kun vihdoin räppään kuvan, ei näkyvissä ole kuin yksi auto. Kuvan tarkempi tutkiminen paljastaa, että sekin auto onneksi oli juuri kuvaushetkellä koivun takana. Isoverin piipusta ei nouse savua, harmi vain. Piippu ei pääse kuvaan.

Yökerho Statuksen kohdalla, vanhalla sillalla, pysähdymme uudelleen. Edessä avautuu keskusta. Liikennevalojen piipitys taitaa jo kuulua. Aurinko saa Statuksen sivuitse virtaavan Loimijoen kimaltelemaan. Kaivelen kameraa pyörälaukusta. Juuri kun kamera on kuvauskunnossa – ihmeitten ihme – aurinko menee pilveen! Eihän tällaista pitänyt sattua kuin huonoissa romaaneissa! Kuvaan joen kuitenkin, vaikka vain varjopuoli pääsee esille.

Kun olemme käyneet pizzalla, on varsinaisen kuvausretken vuoro. Matkalla Prismaan kuvaan torin vieressä sijaitsevaa Ankkalammia. Muuten niin kesyt kyhmyjoutsenet näyttävät vain pyrstöjään. Toinen on nakannut räpylänsä selkäänsä hyvin rennon näköisesti. Onneksi sentään varpuset ovat porukalla aivan sillan kupeessa popsimassa siemeniä ja roiskettahan kyllä piisaa! Siemeniä lentelee sinne tänne ja varpusten siivottoman ruokailun ansiosta saamme nähdä jotain uutta. Paljastuu, että ankkalammissa asuu myös kaloja. Niitä on suuri parvi aivan varpusten ruokapaikan alapuolella. Yritän kuvaa, mutta lammin pinnalla kelluvat lehdet hämäävät kameraa. Jääräpäisesti se tarkentaa vain lehdet.

Iltapäivällä ajelemme Rantapuistossa. Ihana luonto on ainoa seuralaisemme. Vain muutama lenkkeilijä tulee vastaan ja metsän siimekseen raivatulla pelikentällä on poikia potkimassa palloa. Toisella aukiolla parveilee fasaaninuorisoa. Alan vaihtaa kameraan pidempää putkea paremman kuvan saamiseksi. Samassa ohitse pyyhältää koulupoikia. Fasaanit säntäävät pusikkoon. Vähän ajan päästä emo kurkistaa oksien raosta, mutta ei päästä poikasiaan aukiolle. Kuvaus on auttamattomasti epäonnistunut, joten matkamme jatkuu. Siitä, mistä moottoriliikenteen melu lakkaa, ei kuitenkaan ala hiljaisuus. Hiljaisuuden täyttää makkaratehtaan kurja humina, joka saa aikaan pienoista päänsärkyä. Onneksi humina ei valokuvissa kuulu, joten Rantapuiston elävyys ja kauneus pääsevät oikeuksiinsa! Minä annan kameran räiskiä.

30 kilometriä pyöräilyä takana, saaliina reilut 50 kuvaa, joissa on valinnanvaraa. Mielessäni suunnittelen jo toista kuvausreissua. Toivottavasti silloin Isoverin piippukin savuaa taas tuttuun tapaansa. Kehräämön hieno alue on käytävä kuvaamassa, samoin luterilainen kirkko, Parman lehmukset, Wahrenpuiston suihkulähde ja pumpulienkelipatsas. Lasimurskaamon huikeat lasivuoret pääsevät kuvattavaksi myös. Lisäksi olisi hieno yllättää Ankkalammin kyhmyjoutsenet kasvotusten, ne kun eivät tällä reissulla antaneet passikuvaa itsestään.

Katselukerrat: 42

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

Kommentoinut Inari Penttilä 16. syyskuu 2010 12:11
Kuulostaapa hienolta pyöräreissulta, paikat piirtyivät elävästi lukijallekin. Samoin oli kiinnostavaa lukea valokuvauksen ja "todellisten" maisemien ristiriidasta ja kuvaajan valinnoista kuvatessaan maisemaa. Autoja ei useinkaan haluta kuvaan sotkemaan idyllistä luontoa vaikka koivut olisivatkin istutettu juuri siihen, kiitos autotien. Tästä tulee hieno reportaasi, odotan innolla kuvia, joista jo loin oman mielikuvani.

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Paula Ruuttunen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
eilen
Profiilin kuvakeJediah Krajcik ja Anne Honkala liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 7
HLK on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Heinä 30
Vivian Rivera on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Heinä 4
MArika IDman on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 30
Heli Söderqvist on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 27
Jäsenen Minä tutkijana, minä keksijänä blogikirjoitus

Tarvikkeita ja välineitä

Hankkeen tarvike- ja välinetilauksista suuri osa saapui kasvatus- ja opetustoimeen kesäkuussa, jolloin hankekoordinaattori tarkisti kuormat ja jakoi tarvikkeet kouluittain ja esiopetukseen. Tarvikkeet saatiin myös kuljetettua kouluille ennen rehtoreiden kesälomia.…Näytä lisää
Kesä 27
Sarita Kivikko on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 22

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot