Hellyys ja seksuaalisuus

Usein ihmiset mieltävät seksin ja seksuaalisuuden samaksi asiaksi, mutta eihän se tietenkään näin ole. Siis kuuluuhan seksikin osana seksuaalisuuteen, mutta seksuaalisuuteen kuuluu myös todella paljon muuta. Seksuaalisuuteen liittyy parhaimmillaan suurta mielihyvää, toisinaan sen tunto on todella voimaisaa. Mutta seksuaalisuudessa on myös omat huonot puolensa ja se aiheuttaa toisinaan paljon ongelmia. Mutta asiasta kolmanteen, tosiasiahan on siis se, että seksuaalisuus kuuluu jokaisella ihmisellä joka ainoaan päivään. Rakkaus on terveen, hyvän seksuaalisuuden todellinen perusta ja myös sen käyttövoima.

Tietojen ja monenlaisten taitojen ohella myös myönteinen asenne helpottaa seksuaalista selviytymistä. Lapsuudessa opittu, joko myönteinen tai kielteinen asenne, auttaa meitä joko kieltämään tai myöntämään seksuaalisuudessa tapahtuvat asiat. Lapsi katsoo mallia vanhemmistaan ja ympäristöstään  ja näin ollen aistii herkästi kodin ja hoitavien ihmisten asennoitumisen seksiin.

Seksuaalisuus on mukana jokaisen elämässä syntymätä kuolemaan. Ihmisen seksuaalisuus poikkeaa kaikkien muiden eläinlajien seksuaalisuudesta siinä suhteessa, että opittu aines on vahvemmassa asemassa kuin biologisesti peritty.

Hellyys ja vuorovaikutus

Hellyyden osoitukset, niin kielelliset kuin eleellisetkin, ovat kestävän suhteen peruskiviä. Hellyyden osoituksia ei kai voisi kuvitellakaan ilman helliä sanoja, erilaista kehon kieltä tai edes pienen pientä, hentoa kosketusta. Kosketus on osa hellyyttä. Se on osa hyvän suhteen luomista ja intiimiä vuorovaikutusta parhaimmillaan. Mutta on myös varottava, sillä kosketus voidaan helposti ymmärtää väärin ja se saattaa johtaa suurinkin ongelmiin. Erilaiset kulttuurit ja henkilökohtainen tausta saattavat vaikuttaa siihen, että joskus tulee ymmärretyksi väärin.

Eleet ja muut liikkeet

Mutta ihmisen olemus antaa erilaisia viestejä joka päivä. Jokaiseen tapaamiseen liittyy myös hiljaista, kehon osien käyttöön, liikkeisiin tai asentoihin liittyvää viestintää. Mitä siis viestitämme? Tavallisimpia seksuaalisuuden käyttäytymiseen liittyviä ei-kielellisiä viestejä ovat mm. hymy ja katse suoraan silmiin (kiinnostus), kehon osien raapiminen (hämmennys), kaksin käsin kättely (ihastus), kosketus yleensä (halu parempaan tuttavuuteen), halaus (hellyys), yms.

Katse

Katse viestittää paljon, sillä katseen avulla voidaan viestittää kiinnostusta puheen pitäjää kohtaan. Viesti menee niin kauan perille kun katse pysyy kiinnittyneenä puheen pitäjään. Toisaalta joissain kulttuureissa katse kiertää sanoja etsittäessä, toisissa se kiertää kuunnellessa.

Flirtti

Flirttausta käytetään silloin kun halutaan luoda kontakti kiinnostavaan ihmiseen. Flirtti on yksi vaikuttavimmista keinoista saada huomio itseensä. Tutkimusten mukaan naisia kiinnostaa flirtin käyttö paljon miehiä useammin. Siisti olemus, ystävälliset kasvot ja eleet tekevät lähestymisestä helpompaa.

Kosketus

Ihminen tarvitsee kosketusta elääkseen, ihminen ei voi siis elää ilman toisen ihmisen kosketusta. Useimmiten kosketuksella tarkoitetaan fyysistä kontaktia toiseen ihmiseen, mutta sillä voidaan myös tarkoittaa älyllistä yhteydenottoa, sosiaalisten kontaktien luomista tai tunteiden kosketusta.

Hellyys

Hellyydessä on olennaista läsnäolo, hyvänä pitäminen, toisen syleily. Hellyyden osoittaminen toiselle osoitta sen, että välittää ja uskaltaa tarttua onneen. Hellyyden ilmaiseminen tuottaa joillekin miehille vaikeuksia. Yleisimmät intiimiä kanssakäyntiä vaikeuttavat seikat lienevät ujous, itsekeskeisyys, itsekkyys, hyökkäävä tai kaikkitietävä asenne, empatian puute, intiimin kanssakäymisen pelko ja realistiset odotukset kehittyvästä suhteesta. myös lapsuudesta jäänyt trauma rakkaudettomuudesta tai pahoin satutettu edellisissä suhteissa voi olla syy-seuraus.

Joka tapauksessa olemme kaikki erilaisia. Tietoa hellyydestä voidaan jakaa. Voimme oppia hellyydestä paljon, voimme oppia antamaan ja myös saamaan hellyyttä. Kannattaa olla mieleltään avoin ja uskaltaa elää. hellyys on suuri osa seksuaalisuutta, hellyys on osa elämää. Otetaan elämästä ja seksuaalisuudesta kaikki irti!

 

 

Katselukerrat: 237

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

Kommentoinut Anu Petlin 4. syyskuu 2013 09:40

miehet ja hellyys

http://www.katajary.fi/wp-content/uploads/2012/12/hellyys.pdf

Tässä muutama varteen otettava linkki samaiseen asiaan.

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Marja Tuovinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
eilen
Dennis Dunn on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
perjantai
Paula Ruuttunen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 13
Profiilin kuvakeJediah Krajcik ja Anne Honkala liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 7
HLK on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Heinä 30
Vivian Rivera on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Heinä 4
MArika IDman on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 30
Heli Söderqvist on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 27

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot