Sotilaat teilasivat itsensä

Forssan Lehti, nro. 47, 19.2.2012

Maksaisimme väärille ihmisille palkkaa, jos emme uskoisi sotilaiden sanomaa siitä, mitä tarvitaan asettamiemme poliittisten ja turvallisuuspoliittisten suuntaviivojen toteuttamiseksi. He ovat ammattilaisia sen suhteen, millä tavalla yhtä lailla maa-, meri- kuin ilmavoimat toimivat.

Joko tämä kommentti on tuttu? Se on kuultu presidentti Tarja Halosen suusta Ylen Ykkösaamun haastattelussa (eilen).

Joskus lapsena tuli leikittyä leikkiä, jonka nimi on Maa – Meri – Laiva. Siinä osanottajien tulee juosta viivalta viivalle sen mukaan, mitä opettaja/ohjaaja huutaa. Väärään suuntaan juokseva tippuu leikistä pois. Okei, otetaanpa esimerkki: Jos osanottajat seisovat parhaillaan keskimmäisellä viivalla, jonka nimi on Meri, ja ohjaaja huutaa: ”Laiva”, on kaikkien juostava Laiva-viivalle. Se, joka ottaa askeleenkin Maan suuntaan, tippuu leikistä. Seuraava huutaja on se, joka viimeisenä jää jäljelle.

Töissä opin tuolle leikille uuden nimen: Maa – Meri – Taivas. Leikitäänköhän tätä leikkiä koskaan armeijassa? Ehkä siellä on jokaiselle viivalle nimikkolähettinsä, ja jos lähetti juoksee väärään suuntaan, vähennetään viivan resursseja. (Maa-viivan lähetit menettävät maavoimien resursseja, meri-viivan merivoimien ja taivas-viivan lähetit ilmavoimien resursseja.) Tai ehkä leikin nimi on sittenkin Säästöremontti, mutta sitä pelataan vanhan lastenleikin säännöillä. Tässä leikissä ohjaajaa kutsutaan Säästöpaineeksi ja osanottajia Poliittisiksi pelinappuloiksi. Äskettäin eräät Maa-viivan läheteistä (lue: poliittisista pelinappuloista) ovat juosseet väärään suuntaan ja Säästöpaine on pudottanut heidät leikistä. Huutaja ei koskaan vaihdu.

PS. Kun Säästöremontista on tippunut riittävästi osanottajia, voi leikkiä ohjaava Säästöpaine harkita vetää hihasta valttikorttinsa, jota ei kutsuta ässähaiksi, vaan Natoksi. Tällöin pelistä tulee kaikkien kannalta paljon jännempää, joku saattaisi jo puhua uhkapelistä. (Tämä uhkapeli on laillista ja sijoittamalla siihen valtio sijoittaa sotaisaan tulevaisuuteensa.)

Katselukerrat: 200

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Marja Tuovinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
10 tuntia sitten
Dennis Dunn on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
perjantai
Paula Ruuttunen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 13
Profiilin kuvakeJediah Krajcik ja Anne Honkala liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 7
HLK on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Heinä 30
Vivian Rivera on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Heinä 4
MArika IDman on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 30
Heli Söderqvist on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 27

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot