Puoluesihteeri seisoo lupauksensa takana

Yle Radio Suomi, 25.1.2012, klo. 14.30, Ajantasa

Toimittaja Mira Hyttinen haastatteli SDP:n Mikael Jungeria. Junger oli 1,5 tuntia aikaisemmin ilmoittanut, ettei hae jatkokautta SDP:n puoluesihteerin virkaan, koska Paavo Lipponen ei menestynyt presidentinvaaleissa. Eniten Junger taisi haastattelussa keskittyä mainostamaan puoluettaan, ei niinkään puhumaan päätöksestään.

Ennen vaaleja Junger oli luvannut lopettaa tehtävänsä puoluesihteerinä, mikäli Lipposen vaalimenestys olisi heikkoa. Kuten tiedämme, Lipponen ei menestynyt. Nyt Jungerin on pantava lupauksensa täytäntöön. Hänen mukaansa lupauksista kiinni pitäminen on tärkeää ja siitä toivottavasti tulee yleinen tapa muidenkin puolueiden, ei vain SDP:n, keskuudessa. No, sitä sopii toivoa. On kuitenkin sanottava, että reilu veto Jungerilta tehdä niin kuin on luvannut, vaikka hän näin joutuukin luopumaan mieleisestään tehtävästä.

Jungerin mukaan SDP:n tekemä politiikka on hyvää eikä vaalitulos sinänsä osoittanut kansan arvostuksen puutetta puoluetta kohtaan. Junger korostikin, että SDP:n kaltaisia Kyllä–puolueita tarvitaan enemmän ja vastaavasti Ei–puolueita vähemmän. Tällä nyt tarkoitetaan sitä, että Kyllä–puolueet puhuvat vaalien alla (ja muulloinkin) Suomen tulevaisuudesta, tekevät lupauksia ja täyttävät niitä. Ei–puolueet sen sijaan keskittyvät pelottelemaan ihmisiä maalaamalla uhka- ja kauhukuvia äänestäjien silmien eteen.

Niin, ja sitten vielä yksi omakehu, joka Jungerilta lipsahti: hän on ollut aktiivisesti nostamassa yrittäjyyttä, eli kannustamassa yrittäjäksi ja kannustamassa yrittäjiä.

 

 

Mikä puoluesihteeri?

Lyhyesti sanottuna puoluesihteeri jakaa puolueen johtavan aseman yhdessä puheenjohtajan kanssa, ja toimii puolueen toiminnan koordinoijana sekä usein myös tiedotteiden antajana.

Katselukerrat: 116

Kommentti

Sinun tulee olla Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus

Kommentoinut Susku 30. tammikuu 2012 14:02

Pidän itse enemmän ei-puolueista, itselläni kun on taipumusta negatiivisuuteen. Toisaalta ei-puolueet kyllä silloin tällöin moittivat kyllä-puolueiden päätöksiä mutta eivät osaa esittää tilalle yhtään sen parempaa toimintamallia. Eli olisiko parempi olla hiljaa, ellei todella tiedä, mitä kannattaisi tehdä...

Kommentoinut Aki Luostarinen 30. tammikuu 2012 12:33

Kumman epäilet pyrkivän enemmän ratkaisuihin? Osataanko kaikkeen huonoon huomion kiinnittävissä ei-puolueissa myös tarjota realistisia ja toimivia ratkaisuja kaikkeen, joka huonoksi osoitetaan? Kyllä-puolueetkin usein tarjoavat ratkaisuja, joita ei ole mahdollista toteuttaa, kuten sanoit.

Kommentoinut Susku 30. tammikuu 2012 12:30

Lisään vielä, että liika kyllä-puolueellisuus on tyytyväinen omaan tilaansa ja siihen, että esim. 80 prosentilla kansalaisista asiat ovat hyvin, kun taas ei-puolue kiinnittää huomiota niihin 20 prosenttiin.

Kommentoinut Susku 30. tammikuu 2012 12:29

Jaa-a. Tähänhän voisi listata joitain molempien puolueiden hyötyjä ja haittoja.

Kyllä-puolueiden plussiin kuuluu ainakin ehdottomasti positiivisuus ja optimistisuus. Miinukseksi merkitsisin toisaalta utopistiset tavoitteet ja liian suuret lupaukset. Kyllähän eräs kyllä-puolue lupasi työpaikan jokaiselle nuorelle ja jokaiselle työntekijälle vähintään 10 euron tuntipalkan, mutta toteutuvatko nämä lupaukset koskaan?

Ei-puolueiden plussaksi merkitsisin sen, että puolueilla on kyky (tai taipumus) suunnata katse negatiivisiin asioihin. Tämä voi olla puolueiden valttikortti ainakin kriisiaikoina, jolloin monet kansalaiset ihmettelevät, eivätkö poliitikot todella huomaa kansalaisten ahdinkoa. Toisaalta tämän voi merkitä puolueiden miinukseksikin; tiedottaminen on negatiivista ja lähtökohta asioiden käsittelylle negatiivinen. Omaa egoa pyritään pönkittämään ja samalla muut puolueet leimataan syyllisiksi vähemmän mukaviin tilanteisiin.

Kommentoinut Aki Luostarinen 29. tammikuu 2012 19:10

Jännä jako tämä kyllä- ja ei-puolueet. Mitä hyötyä ja haittaa voi olla "ei-puolueiden" toiminnasta?

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Marja Tuovinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
10 tuntia sitten
Dennis Dunn on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
perjantai
Paula Ruuttunen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 13
Profiilin kuvakeJediah Krajcik ja Anne Honkala liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 7
HLK on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Heinä 30
Vivian Rivera on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Heinä 4
MArika IDman on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 30
Heli Söderqvist on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 27

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot