NINGIN KESKUSTELUT

Palaa takaisin: UKK/APUA
Siirry: NINGIN KÄYTÖN ALOITTAMINEN (edell.) | NINGIN BLOGIT (seur.)

Tässä osiossa on vastaus seuraaviin kysymyksiin:

  • Missä keskustellaan?
  • Kuka saa avata uusia keskusteluja?
  • Miten liitän linkin keskusteluun?
  • Miten liitän kuvia keskusteluun?
  • Miten liitän videoita keskusteluun?
  • Miten liitän muita upotteita keskusteluun?
  • Miten liitän tiedostoja keskusteluun?

Missä keskustellaan?

Kunkin ilmiön keskustelut käydään ilmiön omassa ryhmässä. Kun menet ryhmään, näet ensin ryhmän kuvakkeen ja tietoja ryhmästä (esim. aikataulu). Näiden alapuolella on kohta keskustelufoorumi, jossa näkyy listattuna uusimmat keskustelut.

Kaikki ryhmän keskustelut näet tämän osion alalaidasta linkistä "Näytä kaikki" (ks. kuva seuraavasta kohdasta).

Joissain ryhmissä on keskustelualueen alapuolella myös kommenttitaulu. Kommenteissa voi käydä koko ryhmää koskevaa yleistä keskustelua, mutta siinä vanhimmat kommentit näkyvät ensimmäisenä ja uusimmat viimeisenä.

Huom. Minkään ryhmän keskusteluun ei voi osallistua, jos ei ole kirjautunut Ningiin sisään ja liittynyt kyseiseen ryhmään.

Kuka saa avata uusia keskusteluja?

Kuka tahansa! Jos sinua kiinnostaa jokin asia tai haluat kysyä jotain, avaa rohkeasti aiheesta uusi keskustelu ryhmän keskustelujen alapuolelta kohdasta "+ Lisää keskustelu" (ks. kuva).

Miten liitän linkin keskusteluun?

Linkin lisäämiseen on kaksi tapaa: lisää linkkiosoite keskusteluun (A) tai tee jostain tekstin sanasta linkki (B).

A. Kopioi haluamasi linkki nettiselaimen osoitekentästä. Mene haluamaasi keskusteluun Ningissä ja vie kursori siihen vastauskentän kohtaan, johon haluat nettiosoitteen lisätä. Klikkaa kentän yläreunasta kohtaa LINK ja liitä kopioimasi osoite kohtaan "Linkin URL". Paina ok.

B. Kopioi haluamasi linkki nettiselaimen osoitekentästä ja mene haluamaasi keskusteluun Ningissä. Kirjoita kenttään tekstiä ja maalaa tämän jälkeen hiirellä se sana / ne sanat, joista haluat tehdä linkin. Kun sanat on maalattu, klikkaa kentän yläreunasta kohtaa LINK ja liitä koipioimasi osoite kohtaa "Linkin URL" (tällöin maalaamasi sanat näkyvät linkin yläpuolella kohdassa "Linkin teksti"). Paina ok.

Miten liitän kuvia keskusteluun?

Huom. Muista tekijänoikeusrajoitukset kuvia lisätessäsi!

Kuvan lisääminen netistä:

Etsi valokuvan nettiosoite (klikkaa kuvan päällä hiiren oikeanpuoleisella painikkeella ja valitse "Avaa/näytä kuva" > kopioi nettiosoite TAI klikkaa hiiren oik.puoleisella painikkeella kuvan päältä ja valitse suoraan "Koipioi kuvan osoite"). Mene haluamasi Ning-keskustelun vastauskenttään ja vie kursosi oikeaan kohtaan vastaustasi. Valitse kentän yläreunasta LINK-kuvakkeen vierestä valokuvan näköinen kuvake (ks. kuva edellä).

Avautuvan ikkunan ylälaidasta valitse kohta URL-osoitteesta. Liitä osoite URL-kenttään. Voit pienentää kuvaa kohdasta Leveys. Tämä määrittyy automaattisesti maks. keskustelupastan levyiseksi (720 px) tai jos kuva on tätä pienempi, maksimikokoon. Kun olet lisännyt kuvan, voi painaa kuvasta kerran hiirellä ja valita Edit, jolloin voit vielä myöhemminkin muuttaa kuvan kokoa.

Kuvan lisääminen tietokoneelta:

Jos kuva on tallennettu omalle tietokoneellesi, laita kursosi oikeaan kohtaan keskustelua ja valitse valokuvan näköinen kuvake vastauskentän ylälaidasta. Avautuvassa ikkunassa valitse "Valitse tiedosto" ja etsi oikea kuva tietokoneeltasi.

Leveyden säädön voit tehdä, kuten edellisessä kohdassa kerrottiin. Valitse ok.

Miten liitän videoita keskusteluun?

Videoita voit liittää keskusteluun YouTubesta. Etsi sieltä haluamasi video, valitse videon alta kohta Jaa (Share) > Upota (Embed). Tässä voit valita videon koon. Yli 700 px leveyttä ei videolle kannata laittaa, eli esim. 600 x 360 on hyvä koko.


Kun olet valinnut sopivan koon, kopioi vihreä teksti (esim. hiiren oikeaa näppäintä painamalla > Kopioi tai selaimesi ylävalikosta Muokkaa > Kopioi). Tule Ningiin ja haluamaasi keskusteluun ja valitse vastauskentän ylälaidasta videonauhan näköinen kuvake. Liitä kopioimasi teksti avautuvaan ikkunaan ja paina ok.

Huom. Muokkausnäkymässä video näkyy vain keltaisena neliönä, eikä sitä voi esikatsella. Video näkyy vasta sen jälkeen, kun olet lähettänyt vastauksen.

Miten liitän muita upotteita keskusteluun?

Kaikkien sivustojen upotus-koodit (embed) eivät toimi Ningin keskusteluissa, mutta voit tuoda esim. SlideSharen diat keskusteluun niin, että ne näkyvät ja ovat selattavissa suoraan Ningissä. Mene haluallesi sivustolle / nettisisältöön, jossa on kohta Embed/Upota. Kopioi saamasi koodi, kuten Youtubestakin edellisessä kohdassa.

Tule Ningiin ja vie kursori vastauksenttään. Valitse sitten kentän ylälaidasta ihan oikeasta reunasta HTML. Liitä kopioimasi koodi tähän kenttään (voit katsoa, että menee oikeaan kohtaan tekstiä) ja paina ok.

Muut upotuskoodit eivät välttämättä aina toimi, mutta yrittänyttä ei laiteta. Aina kannattaa kokeilla.

Miten liitän tiedostoja keskusteluun?

Valitse vastauskentän alapuolelta kohta Lataa tiedostoja. Saat lisätä enintään kolme tiedostoa ja maksimikoko on 5 Mt. Valitse kohta "Valitse tiedosto", etsi oikea tiedosto tietokoneeltasi ja hyväksy. Tiedostot ilmestyvät vastauksesi loppuun.

Muistathan, että kaikki eivät välttämättä saa tiettyjä tiedostomuotoja auki. Kannattaakin suosia pdf-muotoa, johon pystyy tallentamaan lähes kaikilla tekstinkäsittely ja diaesitysohjelmilla.

Palaa takaisin: UKK/APUA
Siirry: NINGIN KÄYTÖN ALOITTAMINEN (edell.) | NINGIN BLOGIT (seur.)

Kommentti

Sinun tulee olla UKK / APUA:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Alvin John Ernst on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 12
James Pollard on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Kesä 8
Jäsenen Minä tutkijana, minä keksijänä blogikirjoitus

Viesntintäsuunnitelman laatiminen

Minä tutkijana, minä keksijänä-hanke on ollut käynnissä lukuvuoden 2017-2018. Kevään aikana hanketta on edistetty esittelemällä hanketta Keravan kouluissa ja suunnittelemalla kouluihin ja esiopetukseen hankittavien Fablabien sisällöt. Hankintoja on tehty ja ensimmäiset tilaukset ovat saapuneet. …Näytä lisää
Kesä 8
trustedmeds on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Touko 8
Virpi Syväoja on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Huhti 29
Juha Vänskä on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Huhti 25
Eero Markus on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Huhti 12
Mikko Kapulainen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 23

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot