Toinen todellisuus 11.8.-22.9.2011

Tiedot

Toinen todellisuus 11.8.-22.9.2011

"Todellisuus tarkoittaa kaikkea sitä, mikä on olemassa." (Wikipedia)

 

Millainen olisi sinun maailmasi ylösalaisin käännettynä?

 

 

Jäsenet: 57
Uusimmat tapahtumat: Elo 22

Oletko koskaan miettinyt, millainen todellisuus voisi olla, jos katselisit sitä erilaisin silmin? Onko olemassa todellisuuksia, joista emme tiedä? Miten muihin todellisuuksiin tutustuminen muuttaa käsityksiämme siitä todellisuudesta, jossa elämme?

 

Toinen todellisuus -ilmiö vie meidät matkalle niin lähelle kuin kauaskin: maailmoihin oman maailmamme sisällä ja ulkopuolella. Keskusteluja voit seurata rekisteröitymättä, niihin osallistuminen vaatii sisäänkirjautumisen. Voit esiintyä keskusteluissa joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä.

 

Ilmiön oppimispolkua kiivetään tällä kertaa ylöspäin, Toinen todellisuus -puun juurista kohti oksistoa ja latvustoa. Kiipeämisen voit aloittaa täällä.

 

 

 

Ilmiön vielä täydentyvä aikataulu:

vko 1 | 11.-14.8. Ilmiöön tutustumista, esittäytymistä

vko 2 | 15.-21.8. Työparien etsimistä ja oppimispuuhun tutustumista.

Aloituskeskustelu ke 17.8. klo 18-19. Keskustelun tallenne löytyy nyt täältä.

vko 3 | 22.-28.8. Oman tuotoksen suunnittelua ja työskentelyn käynnistämistä

Kyselytunti ke 24.8. klo 17-18. Ilmoittaudu mukaan ja kerro, mikä mieltäsi askarruttaa.

Diigo-webinaari ke 24.8. klo 18-19.

vko 4 | 29.8.-4.9. Työskentelyä

vko 5 | 5.-11.9. Työskentelyä.

Ke 7.9. klo 19-20 Anjelika Pajarinen: Tähtitieteen valitut palat. Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan!

Syyskuun pajan kirjailijavieraana 9.9. Saara Henriksson: Toisen todellisuuden luominen, fantasia ja scifi.

vko 6 | 12.-18.9. Työskentelyä

vko 7 | 19.-22.9. Tuotosten esittelyä ja muiden tuotoksiin tutustumista

 

Lisätietoja:
Milla Tuominen, ilmiön vetäjä (milla.tuominen (a) otavanopisto.fi)
Aki Luostarinen, ilmiön pedagogi (aki.luostarinen (a) otavanopisto.fi)

 

Keskustelufoorumi

Todellisuuksia todellisuuden sisällä: ilmiötuotosten esittelyä

Aloittaja: Milla Tuominen. Viimeisin vastaus jäseneltä Mervi Huhtelin Maalis 14, 2017. 45 Vastaukset

Toinen todellisuus -ilmiö alkaa kääntyä jo loppusuoralle, vaikka keskustelu toki jatkuu Ningissä vielä niin kauan kuin sitä vain halutaan jatkaa - meillä ei ole mikään kiire pois toisista todellisuuksista. :-) Ilmiötuotokset ovat kuitenkin kovaa…Jatka

Viikkotiedotteet

Aloittaja: Jenni Linturi. Viimeisin vastaus jäseneltä Alina Kallio Syys 25, 2011. 18 Vastaukset

Toisessa todellisuudessa tapahtuu. Ilmiö-tiedottajat ahkertoivat.

Taide toisena todellisuutena

Aloittaja: Minna. Viimeisin vastaus jäseneltä a.s Syys 23, 2011. 16 Vastaukset

Taide voi olla itse toinen todellisuus tai se voi kuvata toista todellisuutta. Tässä alla Helena Anhavan runo:Minkä ikäinen on sielusi             vanhempi vai nuorempi kuin itse olet.Elääkö se tätä              vai toista todellisuuttamissä…Jatka

Vaihtoehtohistoriaa

Aloittaja: Petri Louhivuori. Viimeisin vastaus jäseneltä a.s Syys 23, 2011. 34 Vastaukset

Vaihtoehtohistoria on science fictionin alalaji, joka spekuloi historiassa tapahtuneilla muutoksilla sekä niiden kuvitelluilla vaikutuksilla. Periaatteessa vaihtoehtohistoria esittää saman kysymyksen kuin scifi ("mitä jos"), mutta suuntaa katseensa…Jatka

Akuisten leikkitodellisuus

Aloittaja: Alina Kallio. Viimeisin vastaus jäseneltä Antti Leppä Syys 20, 2011. 3 Vastaukset

Ei, kyse ei ole mistään aikuisten erotiikkaleikeistä. Pahoittelen, jos aiheutan pettymyksen. ;-)  "Emme lopeta leikkimistä sen johdosta, että vanhenemme - vanhenemme, koska lopetamme leikkimisen."Totta vai potaskaa? Itse harrastan nukkekoteja.…Jatka

Tagit: aikuinen, leikkivä, leikkitodellisuus, todellisuus, Toinen

Psykologian toiset todellisuudet

Aloittaja: Aki Luostarinen. Viimeisin vastaus jäseneltä ensku Syys 19, 2011. 1 Vastaus

PS3-ryhmäkurssilaiset tekivät yhdessä ryhmätöitä, joissa he pyrkivät tarkastelemaan erilaisia tiedonkäsittelyyn ja hermoston toimintaan liittyviä toisia todellisuuksia: -…Jatka

Diigon linkit ryhmästä toinentodellisuus

Lataa... Ladataan syötettä

Kommenttitaulu

Kommentti

Sinun tulee olla Toinen todellisuus 11.8.-22.9.2011:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Kommentoinut Milla Tuominen 15. elokuu 2011 11:43
Suljen nyt kommentointimahdollisuuden ja johdatan keskustelun keskusteluketjuun. Jatkamme siellä! :-)
Kommentoinut Li-Ra 15. elokuu 2011 11:15

Susku, uskon minäkin vahvasti tuohon Raamatun sanaan. Mutta oletan, että jos sitä tuo täällä esille paljon, niin meidän on silloin kumpaisenkin väistyttävä. Sillä pidän itsekin Raamatun ainoana luotettavana lähteenä siihen, mistä ihminen on tullut ja miten maailma on luotu jne. Eli olemme samassa veneessä Susku.

Heittelin näitä kysymyksiäni ja pähkäilyjäni vain keskustelun syntymiseksi, en siksi että olisin Raamatun sanan vastainen, niin kuin tuosta kommentoinnistani sai ymmärtää. Mutta juuri, siksi niin kuin itsekin totesit, jos tätä meidän todellisuutamme ei hyväksytä täällä, niin parasta on silloin vetäytyä pois täältä. Katsotaan mitä tapahtuu. Hyvä Susku, olit rohkea kannantossasi.

Kommentoinut Milla Tuominen 15. elokuu 2011 10:20

Susku: Kiva, että tykkäät. Minustakin puu on selkeä ja mielenkiintoinen tapa kuvata lähes mitä tahansa. :-)

 

Pahoittelen aiheuttamaani vaivaa, mutta toivoisin, että nämä viestit voitaisiin siirtää täältä kommenteista tuonne varsinaiseen keskusteluketjuun -  tai ainakin jatkaa juttelua tästä eteenpäin siellä. :-) Keskustelu ryöpsähti oikein kunnolla käyntiin ja se on mahtava juttu, mutta sitä olisi ehkä parempi jatkaa keskustelupalstan puolella.

Kommentoinut Susku 14. elokuu 2011 10:48
Kiitos tuosta selventävästä toisen todellisuuden puusta, joka tämän sivun yläosassa on! Siinä on selkeä hahmotus tämän ilmiön mahdollisuuksista!
Kommentoinut Susku 14. elokuu 2011 10:46

Li-Ra: Jos luet luomiskertomuksen, huomaat että Jumala loi sielun maan tomusta ja hengestään, ei mistään ihmiseen itseensä kuuluvasta iankaikkisesti elävästä materiaalista. "Ja Herra Jumala muovasi maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiin elämän henkäyksen. Näin ihmisestä tuli elävä sielu." (1. Moos. 2:6, uudessa käännöksessä "elävä olento".) Syntiinlankeemuksen seurauksena tie elämän puun luo suljettiin, jottei ihminen eläisi ikuisesti ja samalla iankaikkistaisi synnin olemassaoloa (1. Moos. 3:22-24) Se, mikä ihmisessä kuollessa poistuu on Raamatun mukaan Jumalan Henki jonka hän luomisessa puhaltaa ihmiseen ja kuolemassa ottaa pois. Kyse ei siis ole ihmisen sielusta, vaan Jumalan hengestä, joka otetaan pois. "Kun otat niiltä elämän hengen, ne kuolevat ja palaavat maan tomuun." (Ps. 104:29) "Tomu palaa maahan, josta se on tullut. Henki palaa Jumalan luo, joka on sen antanut." (Saarn. 12:7) Ihminen ei ole Jumalan henki, eikä Jumalan henki ole sielu. (esim. Job. 34:14, 15) Raamatun mukaan ihminen ei mene paratiisiin, sillä "kuolleet eivät tiedä mitään, eikä heillä ole paikkaa..." (Saarn. 9:5) "Vaikka puu kaadetaan, sillä on yhä toivoa: sen kanto työntää versoja, niiden kasvu ei lopu. Toisin on ihminen: hän riutuu ja kuolee. Kun hän on mennyt pois, missä hän on. Kun ihminen vaipuu lepoon, hän ei enää nouse." (Job. 14:7, 10, 12) Ihminen on kuollessaan tiedoton, unenkaltaisessa tilassa, eikä ihmisessä itsessään ole ikuista elämää. Iankaikkisen elämän voi saada vain uskomalla Kristukseen, ja se lahjoitetaan Kristuksen tullessa toisen kerran. (esim. Joh. 6:40) "Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." (Room. 6:23) Iankaikkisuus ei siis ole automaattinen.

Voin selittää asian vain Raamatun avulla, koska uskon sen olevan Jumalan sanaa. Jos Raamatun luotettavuus kyseenalaistetaan, minun on jättäydyttävä keskustelusta pois, koska silloin minulla ei ole enää mitään sanottavaa. Silloin totuutta mitataan ihmisten mielipiteillä. :)

Kommentoinut Marko Heikkilä 13. elokuu 2011 01:55
Juu, mielestäni todellisuus on aina välittynyttä ja subjektiivistä. Toki ymmärsinkin tuon wikipedia-lauseen keskustelua herättäväksi.
Kommentoinut Milla Tuominen 13. elokuu 2011 01:47

Marko: Wikipedia-sitaattipa onkin siinä nimenomaan keskustelua herättämässä ja kyseenalaistettavana. ;-) Tutkiaksemme toisia todellisuuksia meidän pitänee ensimmäiseksi selvittää itsellemme, mikä on todellisuus.

 

Uniesimerkistä tuli mieleen vanha arvoitus: Jos puu kaatuu metsässä, kuuluuko siitä ääni, jos kukaan ei ole ääntä kuulemassa? Onko todellisuus aina subjektiivisesti koettava asia?

Kommentoinut Marko Heikkilä 13. elokuu 2011 00:45

Tässä meinasi tulla suru puseroon, kun en päässyt lähes vuorokauteen internettiin. Läheinen tukiasema oli pois pelistä eikä 3G-verkkoa löytynyt. Nyt jo pelittää hyvin.

Tulinpa pohtineeksi päivällä kun istua mökötin nojatuolissa, että tähänkö tämä nykyihmisen elämä on mennyt. Jos muutamaan tuntiin ei pääse nettiin, niin alkaa tuntemaan outoja oireita siitä, että se lasku olisi pitänyt päivällä maksaa ja paljon muutakin olisi pitänyt netissä tehdä juuri silloin, kun siihen ei ole mahdollisuutta. Mitenkä ne seitsemän veljästä pärjäsivät lähellä Toukolan kylää, kun ainoa huvitus oli metsästäminen ja keskenään kinastelu. Tässä on tämä toinen todellisuus jo ihan käsillä.

Kommentoinut Marko Heikkilä 13. elokuu 2011 00:33

Tuli ajatus, että mahtaakohan tuo lause,  mikä wikipediasta löytyi tämän ilmiökurssin aloitussivulle olla riittävä. Tuo lausehan kertoo, että "todellisuus on kaikkea sitä, mikä on olemassa".

Tähän kohtaan voi sotkea vähän ontologiaa. Onko siis uni jonka viime yönä näin todellisuutta? Onko se samainen uni olemassa? Onko tuo uni todellisuutta vain minulle vai onko se sitä myös muille?

Ontologisesti tuo wikipedian lause ei taida olla totta.

Kommentoinut Li-Ra 11. elokuu 2011 19:25
Ei vedetä herneitä nennään, tehtään niistä keitto. On terveellistäkin. Joo jokainen saa omaa mieltä asioista, siitähän se dalogia syntyykin. Tuosta Raamatun Jumalasta ja muiden uskonnon jumalista olen kanssa samaa mieltä, että jokaisella on omanlaisensa tai ei ollenkaan. Joillakin on joku pölkky mitä kumartavat: Taitaa olla ihmsellä turvallisempi olo, kun on joku suurempi voima mihin turvautua. Jos se jumalakaipuu lähtee turvattomuuden tunteesta? Mutta on näistä mustelmista pohdittu, niin jos mennään universumin reunalle ja siellähän on niitä mustia aukkoja. Mitä ne ovat? Ovatko ne niitä mustelmia ja mitä ne vetää sisäänsä? Ovatko kuolleita tähtiä? Ovat vielä melkoinen "mustaaukko" tieteelle? Jos se sisältääkin sen Raamatun helvetin?
 
 
 

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Kimi Hämäläinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Syys 6
Louise Grady on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Syys 3
Steve Brandidge on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 24
Inari Gebhard tykkäsi jäsenen Inari Gebhard tapahtumasta Laulunopetusta syksy 2018
Elo 22
Inari Gebhard kommentoi jäsenen Inari Gebhard tapahtumaa Laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna
"Laulunopetusta syksy 2018 Pukinmäen Taidetalo LAULUA KAIKENIKÄISILLE. Unikkotie 4. PukinmäkiVoit myös itse koota haluamasi pien - perhe - vanhempi ja lapsiryhmän.Kysele vaihtoehtoja inari.gebhard@gmail.com LAULURYHMÄ…"
Elo 22
Inari Gebhard julkaisi tapahtuman

Laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna / Hyvinkää

2. syyskuu 2018 18 - 15. joulukuu 2018 19
LAULUNOPETUSTA HELSINKI-HYVINKÄÄ-HÄMEENLINNAOlen esiintyvä taiteilija ja laulupedagogi . opetukseni : 2018Pukinmäen Taidetalo, Bel Canton ystävät ry, Helsinki, Hyvinkää, HämeenlinnaJos haluat laulunopetusta, voit ottaa suoraan yhteyttä Inariin.Tässä YHTEYSTIETONI:Inari.Gebhard@gmail.comtel. 0405512808Inari Gebhardin ohjaama ohjelmisto kattaa monia kielialueita, Tyylilajit ovat ulottuneet oopperasta, liedistä ja kirkkomusiikista kansanlauluihin, operettiin, musikaaliin, näytelmä- ja…Näytä lisää
Elo 22
Marja Tuovinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 19
Dennis Dunn on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 17

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot