Tieto ja totuus 17.4.-31.5.2013

Tiedot

Tieto ja totuus 17.4.-31.5.2013

Lähdetkö mukaan ajatusleikkiin? Kisaan tiedon ja totuuden kanssa. Mitä on tieto? Onko se pysyvää? Mikä on totuus? Onko tiedolla omistajaa? Entä totuuksilla?

Tieto on hyvin perusteltu tosi uskomus. (Platon)

Tiedän, että en tiedä. (Sokrates)

Totuus on niin syvällä, ettemme tiedä siitä mitään. (Demokritos)

Kuva

Jäsenet: 38
Uusimmat tapahtumat: Huhti 22, 2015

TIETO JA TOTUUS -ILMIÖ

Ilmiössä pääsee yhdessä pohtimaan, mitä tieto oikeastaan on? Ympäröivää todellisuuttamme ja sen totuuksia tarkastellaan myös mm. talouden ja hyvinvoinnin, myyttien, median rakentaman todellisuuden, tieteen, lain ja oikeuden sekä matemaattisen todellisuuden näkökulmista.

Onko sinulla vastausta videon kysymyksiin tai mielipidettä sen väitteisiin? Tai haluaisitko löytää sellaiset? Etsitään yhdessä!

 

AIKATAULU

Aikataulu tarkentuu ilmiön aikana.

 

1. vko (16) 17.-21.4.

 

2. vko (17) 22.-28.4.

 

3. vko (18) 29.4.-5.5.

 

4. vko (19) 6.-12.5.

 

5. vko (20) 13.-19.5.

  • Kyselytunti ke 15.5. klo 18-19
  • Havaitsemisen harha (Aki) klo 15.5. klo 19-20

 

6. vko (21) 20.-26.5.

 

7. vko (22) 27.-31.5.

  • Tuotosesityksiä
  • Palautekekustelu

 

Ilmiön TAIDEPIIRI ja LUKUPIIRI.

Yhteisiin tapaamisiin (kyselytunnit, asiantuntijaluennot yms.) pääsee osallistumaan AC/ilmiot-huoneessa. Kirjautuminen kohdasta Enter as Guest > oma nimi > Enter Room.

Keskustelufoorumi

Tiedon ja totuuden murusia: tuotoskatsauksia tietoon ja totuuteen

Aloittaja: Aki Luostarinen. Viimeisin vastaus jäseneltä Tanja Kesä 24, 2013. 14 Vastaukset

Tietoa ja totuutta emme taida koskaan absoluuttisesti tavoittaa, mutta monesta suunnasta sitä on ilmiön aikana lähestytty. Nyt on aika tuoda omat työn tulokset näytille. Muista että valmiin ja keskeneräisen raja ei ole tarkka: voit tuoda tähän sen,…Jatka

Mikä on totuus WTC-tornien tuhosta?

Aloittaja: Marjo V. Viimeisin vastaus jäseneltä Tanja Touko 30, 2013. 2 Vastaukset

Tässä on esiteltynä kaksi eri teoriaa syyskuun 11. päivän iskuille. Ensimmäisessä osassa on otteita virallisesta teoriasta ja toisessa osassa on otteita salaliittoteorioista.9/11, mikä on totuus?Virallinen teoriaSyyskuun 11. päivän WTC-iskujen…Jatka

Tanja tutkii tosielämän ilmiötä

Aloittaja: Tanja. Viimeisin vastaus jäseneltä Tanja Touko 27, 2013. 32 Vastaukset

Rakkaus.Mikä on totuus rakkaudesta? Mitä on rakkaus? Mitä on rakastuminen? Mikä meitä ohjaa rakastuessa? Miten käyttäydymme kun rakastumme? Ja miksi tällainen ilmiö on olemassa?Löytyykö näihin kysymyksiin edes jonkinlaista (tieteellistä)…Jatka

Katsotaan kristillipalloon. Onko tietoa tulevaisuudesta?

Aloittaja: Pekka Niemi. Viimeisin vastaus jäseneltä Pekka Niemi Touko 24, 2013. 9 Vastaukset

Mikä on totuus tulevaisuudesta?  Tämän viikon aiheena on havaitsemisen harha. Joskus väitetään, että historian avulla voi ennustaa tulevaisuutta. Onko tässä mahdollisuus harhaiseen havainnointiin?Harva olisi ennustanut vuonna 1917 että Venäjän…Jatka

Uskomukset ja myytit

Aloittaja: Sinikka Mustonen. Viimeisin vastaus jäseneltä Annukka Pehkonen Touko 24, 2013. 8 Vastaukset

Ihmiskunnan historia on täynnä uskomuksia ja myyttejä, tarinoita ihmisen ja maailman alkuperästä. Tästä tunnetuimpia esimerkkejä ovat esimerkiksi (niin kristinuskon kuin muidenkin uskontojen/kulttuurien) luomiskertomukset. Mitä luomiskertomukset…Jatka

Havaitsemisen harha

Aloittaja: Aki Luostarinen. Viimeisin vastaus jäseneltä Tanja Touko 20, 2013. 5 Vastaukset

Havaitsemisen harhasta puhuttiin AC:ssa ke 15.5. Voit katsoa tallenteen täältä. Havaitsemiseen liittyy olennaisesti myös tarkkaavaisuus, josta PS3-kurssilaisten kanssa…Jatka

Hennan hullutukset

Aloittaja: Hoo Koo. Viimeisin vastaus jäseneltä Hoo Koo Touko 17, 2013. 16 Vastaukset

Matkaan tässä työssäni minua itseäni suuresti kiehtovaan parapsykologian maailmaan. Henkimaailma on minulle hyvin suuri asia ja uskon siihen vahvasti. Yksi teos on minulla menossa aiheeseen liittyen, jota aion käyttää lähteenä tekstille. Mutta niin…Jatka

Raha ja talous - länsimainen totuus onnellisuudesta?

Aloittaja: Pekka Niemi. Viimeisin vastaus jäseneltä Pekka Niemi Touko 16, 2013. 7 Vastaukset

Onko raha totuus onnellisuudesta? Poliittisia totuuksia perustellaan usein rahalla. Kuntauudistus on pakko tehdä, koska rahat eivät riitä julkisiin palveluihin.  Yritysveroja oli pakko laskea , koska muutoin Suomen kilpailukyky heikkenee. Toisaalta…Jatka

Kieli, mieli ja maailma

Aloittaja: Aki Luostarinen Touko 16, 2013. 0 Vastaukset

Kieli on arbitraarinen eli mielivaltainen (ikään kuin sopimuksenvarainen) merkkijärjestelmä. Sanat eivät itsessään kuvaa niiden tarkoitteita. Talo-sanassa ei ole mitään varsinaisesti talomaista. Voisimme yhtä hyvin sano rakennelmaa, jossa on usein…Jatka

Mitä on taide?

Aloittaja: Susanna Puhakka. Viimeisin vastaus jäseneltä Satu Musakka Touko 14, 2013. 10 Vastaukset

Taidepiirissä heräsi kysymys siitä, mitä on taide. Mitä taide sinun mielestäsi on? Miten taiteen voisi määritellä? Itse olen joskus pari vuotta sitten ajatellut näin:"Taiteen tehtävä yhteiskunnassa on herättää tunteita ja ajatuksia. Voisi jopa…Jatka

Tagit: taide

RSS

Lataa... Ladataan syötettä

Kommenttitaulu

Kommentti

Sinun tulee olla Tieto ja totuus 17.4.-31.5.2013:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Kommentoinut Aki Luostarinen 7. toukokuu 2013 22:45

Tänä keväänä ei ilmiölähitapaamista saada, mutta integroidaan se syksyllä lähitapaamiseen. Suunnitellaan sitten ohjelmaa niin, että päästään yhdessä tekemään ja työstämään myös ilmiötuotoksia siihen ilmiöön, mikä on menossa. Kaikki ideat ja toiveet otetaan vastaan! Pääsette myös samassa lähitapaamisessa vähän pohtimaan, millaista olisi opiskella tulevaisuuden koulussa. :)

Kommentoinut Tanja 26. huhtikuu 2013 15:36

Phuuh... kriisi mapitettu takaisin.

Vaikka TOTUUS siitä, mitä TIETÄÄ, saa pelkäämään ILMIÖTÄ, joka väistämättä kohtaa sitten joskus... satavuotiaana.

V a n h e n e m i n e n.

Missäköhän ilmiössä tätä peikkoa voisi purkaa :D? Tässä aiheessa voisi käsitellä ne neuroosit, pelot... ;)

Kommentoinut Aki Luostarinen 26. huhtikuu 2013 15:25

:D Voihan se olla, että on tullut jonkun keskustelun sivulauseessa. Itse taisin linkin bongata Facebookista, joten voi olla, että se on jäänyt ilmiöön linkkaamatta? No panic siis, Tanja!

Kommentoinut Tanja 26. huhtikuu 2013 15:07

:D Miten mulla on mennyt ohi, jos on ollut viime ilmiössä... ei mitään kuvaa aiheesta, mieheni tuon minulle näytti tässä yksi päivä, kun ensin paasasin pelloille siitä "Mars ykkösestä" ja valistin metsän puita "Afrikka kakkosesta".

Hiisi, toivottavasti en ole siinä iässä jo, kun alkavat viime kuun asiatkin tuntumaan uusilta o.O

Ikäkriisi!

Kommentoinut Aki Luostarinen 26. huhtikuu 2013 14:52

Tuo Savoryn luento kannattaa tosiaan kuunnella kokonaan! Samalla kun siinä puhutaan tärkeistä asioista, se osoittaa myös sen, miten erehtyväinen ihminen tieteineen on. Katsoin ja kuuntelin tuon muistaakseni viime ilmiön aikana. TEDissä on muutenkin tosi hyvää sisältöä. Monipuolisia aiheita ja puhujat pääasiassa hyviä.

Kommentoinut Tanja 25. huhtikuu 2013 09:44

Uutta tieoa ja totuutta minulle. Olisi kiva kuulla, mitä maantiedon/ biologian opettaja ovat tästä mieltä.

Video kestää reilu 22 minuuttia, mutta tämä on nähtävä ja kuultava kokonaan (ei haittaa jos ei ymmärrä joka sanaa, pointti tulee selville muutenkin). Suosittelen kaikille katsottavaksi.

http://www.youtube.com/watch?v=vpTHi7O66pI&list=PLOGi5-fAu8bHul...

Kommentoinut Anu 22. huhtikuu 2013 11:55

Sen Youtube kanavan nimen voi muuttaa, niin ei tule ilmi, että kuka sinä olet. Normistihan se kanavan nimi on etunimi, mikä tulee googleplussan kautta.

Kommentoinut Tanja 22. huhtikuu 2013 11:22

Oi Anu, ois kyllä hyvä, jos tekisit sen :)

Kyllä minä ainakin automaattisesti olen you tubessa gmailini kautta...

Kommentoinut Anu 22. huhtikuu 2013 10:01

Juu, siis jos laitat vaikka bloggeriin kuvia, niin ne menevät Picasaan. Ja siellähän on sitten verkkokuville tietty määrä tilaa. Mutta jos käytät konella Picasaa, jossa kuvat on vain järjesteltynä omalta kovalevyltä.

Tanja: Youtubessa, voin tehdä oman kanavan mille voit valita minkä tahansa nimen. Eikä siellä missään näy googlen sähköpostiosoitteesi. Lisäksi videot voit julkaista niin, että ne näkyy vain niille kuka tietää linkin sinne. Mie voisin koittaa elokuvatyökalulla tehdä jonkinlaista viideota, kuten teen sen oman projektin.

Kommentoinut Tanja 22. huhtikuu 2013 09:45

Susanna, juuri tuota tarkoitin :) Kiitos, olet ihan huippu! (Toivottavasti et nyt koe velvollisuudeksi tehdä mitään kuitenkaan, ettei näihin antamasi aika ole muista töistä pois.)

Jos vielä sinne joku saisi ohjeet tai vinkit videoiden teosta kaikkineen, diosta ja äänistä, voisin ehkä joku päivä kokeillakin :D Ainoa ongelma on, että en haluaisi you tubeen sähköpostini linkillä mitään viedoita tehdä (eikö niitä saa muualta näkyviin?).

Anu, mulla on noin 18 000 kuvaa Picasassa. En oo koskaan ajatellut, miten paljon siellä on tilaa, ilmasena versiona se on. Kuvat ovat siis omalla koneella, eivät verkossa. Blogin kuvat taitavat sitten olla verkossa? Nää on mulle niin henkimaailman asioita aina, mikä näkyy ja missä ja miten.

 
 
 

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Kimi Hämäläinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Syys 6
Louise Grady on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Syys 3
Steve Brandidge on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 24
Inari Gebhard tykkäsi jäsenen Inari Gebhard tapahtumasta Laulunopetusta syksy 2018
Elo 22
Inari Gebhard kommentoi jäsenen Inari Gebhard tapahtumaa Laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna
"Laulunopetusta syksy 2018 Pukinmäen Taidetalo LAULUA KAIKENIKÄISILLE. Unikkotie 4. PukinmäkiVoit myös itse koota haluamasi pien - perhe - vanhempi ja lapsiryhmän.Kysele vaihtoehtoja inari.gebhard@gmail.com LAULURYHMÄ…"
Elo 22
Inari Gebhard julkaisi tapahtuman

Laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna / Hyvinkää

2. syyskuu 2018 18 - 15. joulukuu 2018 19
LAULUNOPETUSTA HELSINKI-HYVINKÄÄ-HÄMEENLINNAOlen esiintyvä taiteilija ja laulupedagogi . opetukseni : 2018Pukinmäen Taidetalo, Bel Canton ystävät ry, Helsinki, Hyvinkää, HämeenlinnaJos haluat laulunopetusta, voit ottaa suoraan yhteyttä Inariin.Tässä YHTEYSTIETONI:Inari.Gebhard@gmail.comtel. 0405512808Inari Gebhardin ohjaama ohjelmisto kattaa monia kielialueita, Tyylilajit ovat ulottuneet oopperasta, liedistä ja kirkkomusiikista kansanlauluihin, operettiin, musikaaliin, näytelmä- ja…Näytä lisää
Elo 22
Marja Tuovinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 19
Dennis Dunn on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 17

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot