Mille huipulle maailmassa pitäisi pyrkiä? Voiko huiput olla niitä meidän jokaisen omia henkilökohtaisia huippuja? Tarvitseeko edes huipulle pyrkiä? Voiko tyytyä tasamaahan? Meillä kaikilla on on varmasti omat huippumme ja tavoitteemme. Omat unelmamme. Mitkä on niitä oman elämän huippuja, unelmia ja tavoitteita (oli ne sitten isoja tai pieniä, korkeita tai matalia)?


Lähde mukaan askartelemaan omien tavoitteiden ja unelmien aarrekartta.  Unelmien toteutuminen edellyttää mielikuvia. Ideana koota unelmista oma henkilökohtainen aarrekartta askarrellen.

  • leikkaa lehdistä kuvia ja tekstejä, jotka puhuttelevat sinua

  • voit käyttää omia kuvia, piirroksia, tekstejä

  • vain mielikuvitus on rajana

  • sommittele ja liimaa kuvat paperiarkille, ja täydennä halutessasi teksteillä ja omilla piirroksilla


MUISTA, että asiat, jotka koskettavat ja/tai puhuttavat sinua, ovat sinulle merkityksellisiä. Lupa siis haaveilla ilman rajoja!


Tee aarrekartasta itsesi näköinen! Se mikä sinulle on täysin merkityksetöntä, voi jollekin toiselle olla oikea aarre ja toisinpäin. Vähän kirppisidean mukaisesti toisen roska on toisen aarre. Tavoitteet voivat olla myös erilaisia ja -tasoisia. Yhden unelma voi olla vaikka oma kissa, toisen miljoona euroa tilillä, kolmannen tietynlainen työ jne. Kunnioitetaan siis toistemme aarteita, unelmia ja tavoitteita!


Nämä aarrekartat ovat hyvinkin henkilökohtaisia, joten niitä ei tarvitse täällä avoimessa verkossa esitellä. Olisi kuitenkin kiva, jos te jotka tällaisia olette tehneet, voisitte jotakin kartastanne jakaa tai kertoa.


Pohjaa tähän työskentelyyn voi hakea myös Lappalaisen Sannan esityksestä: :http://prezi.com/dh99zhqrr-xb/unelmapaja/


Sanotaan, että tällainen unelmointi ja visualisointi selkeyttää niitä asioita, mitä haluaa ja mitä toivoo elämältä. Lisäksi se muistuttaa, mitä tulisi tehdä, jotta toiveet täyttyisivät. Lähdetkö siis mukaan unelmoimaan, etsimään ja löytämään? Näiden ajatusten innoittamana, lähden ainakin itse rakentamaan omaa unelmien aarrekarttaa. Lähde sinäkin mukaan!

Kysythän, jos jokin asia mietityttää.

Katselukerrat: 367

Vastaukset tähän keskusteluun

Ikuinen haaveilija saattaisi hyvinkin innostua tästä :) Jokin unelma varmaan pitää hereillä, kun vajaan neljän tunnin unien jälkeen tuossa heräsin ja aikani pyörittyäni totesin, että pakko nousta ylös. Ennen ylös nousemista kuitenkin kirjoitin puhelimeni muistikirjaan pienen tarinan palasen tai tuntemuksen. Joskus on sellainen tunne, että sisältäni haluaisi tarina tulla ulos. Koskaan ei tietenkään ole muka aikaa kirjoittaa. Taidanpa tosissani harkita aarrekartan tekoa.

Kiva kuulla, Miia. Mukaan vaan! Itse innostuin tästä jotenkin tosi paljon, ja eilen illalla innokkaasti lehtiä jo selailin ja leikkelin lehtiä. Tässä vaiheessa leikkasin oikeasti kaikenlaista itseä sykähdyttäviä asioita. Jännä nähdä, mitä sieltä nouseekaan esiin. Mielenkiinnolla odotan, että millainen aarrekartastani syntyykään. Ja todella kiva olisi kuulla myös teidän muidenkin tarinoita :).

Tuo tarinnallisuus on toinen mikä itseä kiehtoo. Nimenomaan noin, että aamulla kirjaisi ylös tarinaa. Itsellä vaan tahtoo tämän kirjoittamisen suhteen välillä olla niin kova itsesensuuri, että se syö kirjoittamista, mutta siitä voisi yrittää poisoppia.

Minä tein joskus tällaista, mutta jäi kesken.. Käytin nimitystä unelmani, jotka aion saavuttaa. En tehnyt asiaan ylilyöntejä ja pidin asian kokoajan mahdollisena toteuttaa. Parin mutkan osuttua kohdalleni huomasin, että ne asiat, jotka olivat silloin realistisiä, eivät olleet sitä enää. Nyt voisinkin tämän innoittaman kokeilla, jos aikaa löytyy, tehdä uuden version unelmistani, jotka aion saavuttaa. Tällainen tsemppaa ainakin itseäni toimintaan ja muistuttaa siitä, mitä minulla on vielä koettavana. =)

Hyvä Henna, kiva jos ehdit!  Joskus on tosiaan tarpeellista unelmoida ilman rajoja, koskaan ei tiedä mitä tuleva tuo ja usein ihan pelkkä unelmointi on jo ensimmäinen askel asioiden toteutumiselle :).

Minä olen tehnyt jo vuosia, varmaan lähemmäs 10 vuotta aarrekartan itselleni joka vuosi :). Suosittelen! (en itse osallistu tähän, halusin vaan kannustaa muita)

Tanja, kiva kuulla kokemuksestasi. Oletko muuten tehnyt jostakin tietystä ja eri näkökulmista käsin vai yleisesti kiinnostuksen kohteista?

Uskon siihen, että ihminen tiedostamattaankin hakeutuu niitä asioita kohden, joiden ajatteluun käyttää aikaa ja energiaa. Uskovana en usko siis aarrekarttoihin, kuten esimerkiksi aarrekarttatyön opettanut opettaja eräällä kurssilla, vaan uskon siihen, että moneen ongelmaan ratkaisu löytyy ihmisestä itsestään.

Olen onnenetsijä. Toiset arvostelevat sitä, että onnea ei pitäisi etsiä, mutta koviakin kokeneena voin ainakin omalta kohdaltani kertoa, että positiivisuudessa on voimaa ja tavoitteellinen onnellisuus toimivat. Päätän ja menen sitä kohti. Minulle se on näin yksinkertaista.

Aarrekarttaani en kerää aikajärjestyksessä mitään (nyt tilanne, huomenna tilanne jne), vaan merkitsen sinne asioita, joita haluan toteuttaa tai joiden toivon toteutuvan. Tästä alkaa prosessi, jonka ansiosta voisin ajatella esimerkiksi kirjoittavani nyt tänne ;). Eli, unelmien kirjaaminen saa niistä todentuntuisempia ja selkiyttää niitä. Alitajunta tekee työtä ensin ja sitten jo huomaa kulkevansa kohti unelmiaan.

Toiset unelmat kirjaan samanlaisina vuodesta toiseen. Aarrekartttani on suurien linjauksien kartta. Sieltä ei löydy uutta sohvaa, vaan elämää koskevia asioita ja unelmia, toiveita ja haaveita.

Monta hauskaa juttua olisi kerrottavana, mutta en tee sitä täällä. Aina asiat eivät mene aivan kuten ne on mielessään tarkoittanut, mutta toteutuvat kuitenkin, jonkinlaisina. Näistä syntyy joskus hauskoja tilanteita... aivan kuin huumori ja ilo näyttelisivät aarrekartassani suurta roolia, aivan kuten omassa elämässänikin. Pilke silmäkulmassa aarrekartta vastaa, kun kerran pilke silmäkulmassa ne on tehtykin,

Mutta tosiaan, haluan korostaa, että aarrekartattoja ajattelen päiväkirjana, to do-listana, kalenterina... mutta en missään nimessä taikakaluna :)

Kiitos Tanja! Mahtavia huomioita ja ihanaa lukea kokemuksistasi. Tuo on erityisen hyvä pointti: "unelmien kirjaaminen saa niistä todentuntuisempia ja selkiyttää niitä. Alitajunta tekee työtä ensin ja sitten jo huomaa kulkevansa kohti unelmiaan." ja juuri tuon vuoksi itsekin tähän työskentelyyn lähdin mukaan. Kun unelmat, pienet ja/tai suuret on kirjannut ylös, tavallaan matka kohti unelmia on alkanut.

Minä ajattelin osallistua tähän, mutta niin, että otan kuvankaappauksia omista koneelta löytämistäni kuvista/teksteistä tms. ja teen niistä digiversiona oman aarrekarttani. Onko se ok?

Tästä tuli mieleen, että lapset tahtoivat kovasti osalliseksi ilmiöön.. ajattelin heidät ottaa kuvauksiin mukaan, mutta nyt aattelin, että miksipä he eivät voisi tehdä omaa aarrekarttaa. Yhteistä tekemistä, yhteistä etsintää, mikä on tärkeää nyt. Jos vielä onnistuisi säästämään heidän karttansa, olisi sitä mukava verrata kunhan he kasvavat.. Mikä jää, millä on aikuisenakin merkitystä. (Lapseni siis tyttöjä, vanhin pian 12v, keskimmäinen 10v ja nuorin 7v. )=)

Susanna, sopii  oikein hyvin.

Susanna Puhakka sanoi:

Minä ajattelin osallistua tähän, mutta niin, että otan kuvankaappauksia omista koneelta löytämistäni kuvista/teksteistä tms. ja teen niistä digiversiona oman aarrekarttani. Onko se ok?

Henna, aivan loistavaa ja yhteistä tekemistä koko perheelle.

Henna Kangasniemi sanoi:

Tästä tuli mieleen, että lapset tahtoivat kovasti osalliseksi ilmiöön.. ajattelin heidät ottaa kuvauksiin mukaan, mutta nyt aattelin, että miksipä he eivät voisi tehdä omaa aarrekarttaa. Yhteistä tekemistä, yhteistä etsintää, mikä on tärkeää nyt. Jos vielä onnistuisi säästämään heidän karttansa, olisi sitä mukava verrata kunhan he kasvavat.. Mikä jää, millä on aikuisenakin merkitystä. (Lapseni siis tyttöjä, vanhin pian 12v, keskimmäinen 10v ja nuorin 7v. )=)

RSS

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Profiilin kuvakeAnnika Ruohonen ja Riikka Pöyhönen liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Loka 11
Profiilin kuvakeSatu Musakka ja Tuomas Mikkola liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Loka 6
Heli Väre on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Loka 5
Jenny Virta on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Loka 1
Profiilin kuvakeSamush ja Niina Komsi liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Syys 19

© 2017   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot