Ota kuva jostain kulttuuripiirteestä tai kulttuurin olomuodosta, joka sinua kiinnostaa erityisesti. Muista että kulttuuri määritellään tässä ilmiössä laajasti: se voi olla tapakulttuuria, ruokakulttuuri, taidetta (monenlaista tanssista sarjakuvaan, kirjallisuuteen, maalaustaiteeseen ja musiikkiin), mediaa, arkkitehtuuria, korkeakulttuuria ja populaarikulttuuria, työpaikan toimintakulttuuria jne.

Kuvillasi kerrot meille, mitä kulttuurin piirteitä haluaisit ehkä lähteä tässä ilmiössä tutkimaan. Kun olemme jakaneet toisillemme meitä kiinnostavat kulttuurin piirteet tai olomuodot, pääsemme kysymään "kenen?". Kuka ne määrittelee kulttuuriksi tai saa määritellä? Mistä ne tulevat ja miten ne ihmisiin vaikuttavat jne.

Voit jakaa kuvasi suoraan tähän viestiketjuun (tekstikentän yllä Lisää: Kuva), Instagramiin, Facebookiin, Flickriin tai vaikkapa Google Plussaan. Jos jaat kuvasi jollain some-kanavalla, lisää sen linkki tähän ketjuun ja varmista, että kuvan jakamisasetukset sallivat kuvan katselun myös ulkopuolisilta. Somessa voit käyttää tunnisteita #olenilmio ja #kenenkulttuuri.

Katselukerrat: 208

Vastaukset tähän keskusteluun

Hei Katariina ja pahoittelut vastauksen viipymisestä. Olin perjantaina lomilla :) Ilmiötuotos voi olla mitä tahansa, poleeminen essee nykyajan ja keskiaikaisen kulttuurin yhtenäisyyksistä, keskiaikainen rakkaussoneetti, ritariromaani,  keskiaikaisia kulttuureja kuvaava video, kerran viikossa julkaistava keskiaikainen uutiskirje jne.  Ilmiötuotoksen on parhaimmillaan tarkoitus tuoda hyötyä suorituksia muihin kursseihin. Vastaavuuksista sovitaan erikseen kunkin opettajan kanssa (jahka Aki paranee, hän antaa sinulle aivan konkreettisia nimiä).  Mikäli työsi käsittelisi keskiaikaista kulttuuria, historia olisi varmasti yksi hyödyntämisen paikka, samoin mahdollisesti kielet. Omasta puolestani voin sanoa, että mikäli ilmiötuotos käsittelee jollakin tavalla keskiaikaista mediaa (esim. noita mainitsemiani uutiskirjeitä tai vaikkapa sensuuria tai kirkon roolia viestinnässä), sillä voi hyvittää viestintävälineitä koskevan osan ME1 -kurssista. Mutta ensimmäisenä sinun kannattaa varmaan miettiä siis näkökulma ja muoto ilmiötuotokselle ja sitten voidaan lähteä pähkimään, mitä kaikkea vastaavuuksia näkökulmasi alle mahtuu.

Hei, siirryyn sivuun seuraamaan ilmiötä. Sirkuksen väki on vuosilomalla, tuoreet kuvat ja mahdolliset haastattelut jäävät nyt muhimaan. Keskiaika kiehtoo minua. Siinä on jotakin niin tuttua, yrittämistä, omavaraisuutta, vaihdantaa ja onnistumistakin. Kaikesta kuitenkin selvittiin ilman tämän päivän teknologiaa. Voisin hieman tutkailla sirkuksen ja kiertävän viihteen polkuja keskiajalla peesaten Katariinan mahdollista tuotosta. Pieniä merkintöjä vain kuin linkeiksi, ei muuta. Omaa tuotosta en tee.

Kuulostaa hyvältä Airi. Heti tuli  mieleen keskiajalla kiertäneet Commedia dell´arte -ryhmät. Perustyypeistä voisi löytyä useampikin sinua kiinnostava. Samoin koko asetelmasta, naamioista tms. Googlaapa huviksesi jos löydät jotakin reunahuomautettavaa....

RSS

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Profiilin kuvakeAnnika Ruohonen ja Riikka Pöyhönen liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Loka 11
Profiilin kuvakeSatu Musakka ja Tuomas Mikkola liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Loka 6
Heli Väre on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Loka 5
Jenny Virta on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Loka 1
Profiilin kuvakeSamush ja Niina Komsi liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Syys 19

© 2017   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot