Ota kuva jostain kulttuuripiirteestä tai kulttuurin olomuodosta, joka sinua kiinnostaa erityisesti. Muista että kulttuuri määritellään tässä ilmiössä laajasti: se voi olla tapakulttuuria, ruokakulttuuri, taidetta (monenlaista tanssista sarjakuvaan, kirjallisuuteen, maalaustaiteeseen ja musiikkiin), mediaa, arkkitehtuuria, korkeakulttuuria ja populaarikulttuuria, työpaikan toimintakulttuuria jne.

Kuvillasi kerrot meille, mitä kulttuurin piirteitä haluaisit ehkä lähteä tässä ilmiössä tutkimaan. Kun olemme jakaneet toisillemme meitä kiinnostavat kulttuurin piirteet tai olomuodot, pääsemme kysymään "kenen?". Kuka ne määrittelee kulttuuriksi tai saa määritellä? Mistä ne tulevat ja miten ne ihmisiin vaikuttavat jne.

Voit jakaa kuvasi suoraan tähän viestiketjuun (tekstikentän yllä Lisää: Kuva), Instagramiin, Facebookiin, Flickriin tai vaikkapa Google Plussaan. Jos jaat kuvasi jollain some-kanavalla, lisää sen linkki tähän ketjuun ja varmista, että kuvan jakamisasetukset sallivat kuvan katselun myös ulkopuolisilta. Somessa voit käyttää tunnisteita #olenilmio ja #kenenkulttuuri.

Katselukerrat: 208

Vastaukset tähän keskusteluun

Voiko osa kuvista olla lainattuja somesta?

Yt.Katariina

Uskonpa että saa olla, kunhan ei riko niillä tekijänoikeuksia eli olet varma, että kyseisen kuvan saa jakaa. =)

Katariina Hätinen sanoi:

Voiko osa kuvista olla lainattuja somesta?

Yt.Katariina

"Lepotauolla"

Lupa kuvan julkaisuun tässä yhteydessä kuvassa olevalta tyttäreltäni.

Työpaikkana Sirkus Finlandia. 

Teemana perinteinen suomalainen sirkuskulttuuri.

Tässä siis keskiaikakulttuuri-kuva.Kuva lainattu Ravintola OldeHansan kuvista.

Katariina, saanko arvata, vai kerrotko itse kuvasta? Aivan kuin olisi lämmintä tuttuutta...

Airi,kerro vain oma kokemuksesi kuvaan liittyen=)

Kiitos, Mulle ilmaantuu keskiaika, markkinat, kahvila-ravintola Tallinnan Vanhassa Kaupungissa.

Katariina Hätinen sanoi:

Airi,kerro vain oma kokemuksesi kuvaan liittyen=)

Hei, 

olisi kiva vielä kuulla Katariinan mietteet kuvasta. Kenen kulttuuri sinulle on kyseessä? Vai onko kyseessä onko kyseessä simulaatio joskus eläneestä kulttuurista? Jenni Linturi sanoi:

Hei, 

olisi kiva vielä kuulla Katariinan mietteet kuvasta. Kenen kulttuuri sinulle on kyseessä? Vai onko kyseessä onko kyseessä simulaatio joskus eläneestä kulttuurista? 

Hei vaan!

Tallinnan Vanhakaupunki on UNESCO:n Maailmanperintökohde.Siinä mielessäkin hyvin merkittävä ja näkemisen arvoinen paikka.

Viro oli 1200-1500-luvulla osa Vanhaa Liivinmaata, jonka alue oli jaettu saksalaisen Miekkaveljien Veljeskunnan,  kahden hiippakunnan ja Tanskan kuninkaan kesken.

Katsoisin että eurooppalaisten kulttuuria.

Itseäni tässä keskiaikaisessa kulttuurissa kiinnostaa kaikki ruosta,vaatteisiin ja kaikkeen yhteiskunnalliseen toimintaan.

Kiitos vastauksesta Katariina. Kiinnostuksen kohteena on siis keskiaikainen kulttuuri. Kiinnostavaa. Voisikohan siitä tehdä jopa ilmiötuotoksen.  Siitä saisi hyvän peilin moniin nykyajan kulttuurien tarkasteluun...Jenni Linturi sanoi:

Kiitos vastauksesta Katariina. Kiinnostuksen kohteena on siis keskiaikainen kulttuuri. Kiinnostavaa. Voisikohan siitä tehdä jopa ilmiötuotoksen.  Siitä saisi hyvän peilin moniin nykyajan kulttuurien tarkasteluun...

Eli mitä kaikkea tuotoksessa on oltava?Miten ilmiötuotos tehdään?Voinko hyödyntää tuotosta muissa kursseissa?Esim.historia,englanti ja miten?

RSS

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Profiilin kuvakeAnnika Ruohonen ja Riikka Pöyhönen liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Loka 11
Profiilin kuvakeSatu Musakka ja Tuomas Mikkola liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Loka 6
Heli Väre on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Loka 5
Jenny Virta on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Loka 1
Profiilin kuvakeSamush ja Niina Komsi liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Syys 19

© 2017   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot