Tässä ilmiössä on mahdollisuus suorittaa PS6 - sosiaali- ja mediapsykologian kurssi.

Jos haluat suorittaa kurssin ilmiössä, valitse jokin kulttuurin piirre tai ilmenemismuoto, jota lähdet tutkimaan ja jonka kautta tarkastelet sosiaali- ja mediapsykologian käsitteitä ja teorioita. Pääset samalla tekemään pienimuotoisen kyselytutkimuksen muille ilmiöopiskelijoille, nettilukiolaisille ja opettajille.

Kurssilla käsitellään mm. ihmisen suhdetta muihin ihmisiin, sosialisaatiota, arvoja, asenteita ja normeja, ryhmien toimintaa, ryhmien suhteita toisiinsa ja moinkulttuurisuutta sekä ihmisen mediasuhdetta ja median herättämiä tunteita.

Kulttuurintutkimukseen voi psykologian lisäksi olla mahdollista yhdistää mm. mediakursseja, historiaa tai yhteiskuntaoppia, etiikka (uskonto, elämänkatsomustieto ja filosofia) tai terveystietoa. Sovitaan oppiaineyhdistelmistä sitten, kun olet löytänyt sinua kiinnostavan kulttuurinpiirteen ja sinulle hahmottuu, millaisin painotuksin lähdet tutkimusmatkallesi.

Mitä kulttuuripiirrettä sinä haluaisit tutkia psykologian näkökulmasta? 

Katselukerrat: 49

Vastaukset tähän keskusteluun

Onpa todella mielenkiintoinen kurssi! Tähän todella kannattaa tarttua. Ilmiöpohjainen opiskelu, tuotoskehittely ja -julkaisu on oppimista, jonka varmasti muistaa ja jota voi myöhemmin jatkaa. Ja kun tuotoksen jakaa, siitä on iloa ja hyötyä monelle. Itse seuraan sivusta.

RSS

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Profiilin kuvakeHeidi Kosunen ja Anna-Maija Berg liittyivät ryhmään Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Huhti 12
Liisa Kivistö on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 26
Mervi Huhtelin vastasi jäsenen Milla Tuominen keskusteluun Todellisuuksia todellisuuden sisällä: ilmiötuotosten esittelyä ryhmässä Toinen todellisuus 11.8.-22.9.2011
"Onko aiheeseen liittyvää keskustelua jossakin. Mielelläni kirjoittelisin kommentin tai pari. Aiheesta kiinnostaa erityisesti oman asenteen valottama todellisuus. Se, kuinka ihmiset näkevät saman tapahtuman ihan eri lasien…"
Maalis 14
Mervi Huhtelin julkaisi tilan
"Hei, Olen konseptikehityksen johtava asiantuntija Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ssö ja kiinnostunut oppimisen ja tutkimisen ympäristöistä."
Maalis 14
Mervi Huhtelin on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 14
Anitra Leppäniemi on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 12
Anne Desmond on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 8
Anna Helena Piha on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Maalis 2

© 2017   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot