Fanittaminen ja kiusaaminen 12.11.2010 - 11.1.2011

Tiedot

Fanittaminen ja kiusaaminen 12.11.2010 - 11.1.2011

*** Mistä julkisuus syntyy? Keitä ovat nykyajan julkkikset? Entä tähdet? *** Ketä tai mitä sinä fanitat, miksi? *** Miten kiusaamista voisi ehkäistä ja kiusattua auttaa?

Jäsenet: 37
Uusimmat tapahtumat: Helmi 3, 2011

Ajankohtaista

Tämä on avoin ympäristö eli kuka tahansa pääsee lukemaan keskusteluja. Jos haluat, voit käyttää nimimerkkiä oman nimesi sijaan. Omia asetuksia voit muokata oikean reunan "Asetukset" kohdassa.

AIKATAULU
Suunnittelu, ideointi 12.11.-30.11.
- Tutustuminen (odotukset, toiveet, mitä ajattelet ilmiöstä, miksi liityit ryhmään )
- Aloitus (herätteiden tarkastelua ja käsitteiden määrittelyä)
- Aivoriihi (vapaata ideointia siitä, mitä ilmiöön voisi liittyä)
- Oppimistavoitteiden asettaminen

Huom! Pe 19.11. klo 15:30 luento aiheesta Turvallinen verkkoidentiteetti (Anne Rongas). Mahdollisuus osallistua verkon kautta osoitteessa http://otavanopisto.emea.acrobat.com/verkkopeda
Koko pajaohjelma täällä.

Työskentely 1.12.-31.12.

- Itsenäinen työskentely, tuotoksen teko ja julkaisu

Purku ja arviointi 3.1.-11.1.
- Arviointi, palaute ja kommentointi

Keskustelufoorumi

Lukupiiri 2: Rexi on homo ja opettajat hullui!

Aloittaja: Milla Tuominen. Viimeisin vastaus jäseneltä Kati Helmi 3, 2011. 37 Vastaukset

Lukupiiri kakkonen toteutetaan samalla aikataululla kuin ykkönen, joten sekin starttaa nyt! Kaikki ovat jälleen tervetulleita mukaan ja teoksen lukuaikaa on varattu ainakin 17.1. saakka. Kommentoida…Jatka

Tagit: Lukupiiri

Lukupiiri 1: Pöllöpoika

Aloittaja: Milla Tuominen. Viimeisin vastaus jäseneltä Susku Tammi 26, 2011. 10 Vastaukset

Lukupiiri ykkönen starttaa nyt! Mukaan ovat tervetulleita kaikki ja teoksen lukuaikaa on varattu ainakin 17.1. saakka. Kommentoida saa kuitenkin jo aiemmin ja mukaan saa tulla myös myöhemmin. Tässä…Jatka

Tagit: Lukupiiri

Kiusaako aikuinen?

Aloittaja: Susku. Viimeisin vastaus jäseneltä Susku Tammi 26, 2011. 45 Vastaukset

- Tapahtuuko kiusaamista työpaikoilla?- Tapahtuuko kiusaamista vapaa-aikana?- Millä tavalla aikuiset kiusaavat toisiaan vai tapaako kiusaamista aikuisten keskuudessa?Jatka

Tagit: aikuinen, kiusaaminen

SePelin ilmiötuotos:

Aloittaja: SePeli. Viimeisin vastaus jäseneltä SePeli Tammi 20, 2011. 21 Vastaukset

Päivällä käydyn ideointikeskustelun ideoimana avaan keskustelun kiusaamisesta.  onko mahdollista, että sama asia saman henkilön sanomana tuntuu tosi inhottavalta kiusaukselta kun taas toisella kertaa…Jatka

Ilmiötuotokseni vapaasti kommentoitavaksi

Aloittaja: Hilkka Pohjonen. Viimeisin vastaus jäseneltä SePeli Tammi 17, 2011. 3 Vastaukset

MASENNUKSEN JA KIUSAAMISKOKEMUKSEN ILMENEMINEN; NIIDEN EROAVUUDET JA YHTENEVYYDET Masennukseen yhdistyy tyypillisenä komplikaationa sairastuneen aikaisemmat käsittelemättömät kriisit ja traumat.…Jatka

PS1 Fanittaminen ja kiusaamine psykologian näkökulmasta

Aloittaja: Aki Luostarinen. Viimeisin vastaus jäseneltä Maria Lindén Tammi 8, 2011. 33 Vastaukset

Tämä on PS1-kurssilaisten ideointia fanittamisesta ja kiusaamisestapsykologian näkökulmasta. Keskusteluun saavat osallistua kaikki ilmiöstäkiinnostuneet. Toivottavasti keskustelu antaa vinkkejä myös…Jatka

Sosiaaliset kirjamerkit tagilla fanittaminenjakiusaaminen Delicious-palvelussa

Lataa... Ladataan syötettä

Kommenttitaulu

Kommentti

Sinun tulee olla Fanittaminen ja kiusaaminen 12.11.2010 - 11.1.2011:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Kommentoinut Jenni Linturi 8. marraskuu 2010 16:54
Linkin takana Kalle Haataisen radio-ohjelma fanittamisesta ja kiusaamisesta. Puhumassa Helena Saarikoski.

http://areena.yle.fi/audio/1424767
Kommentoinut Krista Sironen 5. marraskuu 2010 10:21
Kyllähän fanittaminen kuuluu kaikille. Tuo sanamuoto vain ajaa ajattelemaan enemmän nuorisoa. Suosikki ja kannattaminen kuuluu ehkä paremmin "varttuneemman" väen käyttöön :) Mielestäni ei ole laisinkaan lapsellista tai kummallista jos vanhempi ihminen fanittaa jotakin. Sehän olisi varsin kummallista jos erityistä mieltymystä mihinkään ei olisi.
Kommentoinut Kari T 5. marraskuu 2010 00:01
Saako vanhatkin fanittaa? No ei se mitään, fanitan siitä huolimatta.

Fanittaminen on ehkä väärä sana, mutta kyllä mä olen aina kannattanut Jokereita ja nuorempana tuli käytyä katsomassa niiden matseja paljonkin myös muilla paikkakunnilla. Ei se into ole siitä mihinkään kadonnut. Vanha pieru tykkää myös monista bändeistä. Pitäisköhän ruveta aikuistumaan vähitellen?
Kommentoinut SePeli 4. marraskuu 2010 01:30
Kiusaamista eri muodoissa ilmenee synnytysosastolta ruumishuoneelle noin karkeasti yleistäen. Pienestäkin joskus viattoman tuntuisesta ns läpästä voi
joku loukkaantua verisesti kun taas toinen ei lotkauta korvaansakaan. Kuinka niihin suhtautuu on aina kiinni asenteesta: Käytänkin mielelläni sanontaa "Asenne ratkaisee aina, Attityden avgör alltid, Attitude counts allways, Tarkoittanee sitä, että asiat ovat juuri samanlaisia kuin ennakkoasenyeemme. Itseäni tuo suhtautumistapa on auttanut suunnattomasti mukautuessani elämän eteen tuomiin haasteisiin. Tuolla asenteella mennään tämäkin kurssi loppuunsa.
Kommentoinut Kari T 3. marraskuu 2010 17:43
Täällä nykyisessä asuinkunnassa on puututtu hienosti kiusaamiseen jo tarhassa ja eskarissa. Kiusaamiseen puututaan heti ja opetetaan jo pienestä pitäen suvaitsemaan erilaisuutta.

Hyvä esimerkki kun eskari-ikäinen poikani sai rillit, niin tietysti kaikki naureskelivat sitä aluksi, mutta kun opettajat (vai mitä ne eskarissa ovat) kertoivat asiallisesti muille, että miksi niitä pitää käyttää, niin lapset ymmärsivät eivätkä ole naureskelleet sen jälkeen.

Tuommoista samaa asennetta odottaisi muutenkin paitsi vanhemmilta, niin myös muilta "sijaiskasvattajilta". Pienessä kylässä on tietysti helpompi puuttua noihin asioihin.
Kommentoinut Aki Luostarinen 29. lokakuu 2010 14:13
Myös Kaarina Nikusen väitöskirja Faniuden aika (TV-ohjelmiin liittyvää fanittamista) on luettavissa verkossa:

http://acta.uta.fi/haekokoversio.php?id=10776
Kommentoinut Aki Luostarinen 29. lokakuu 2010 14:09
Myös Christina Salmivalli on tehnyt Suomessa psykologian tutkimusta koulukiusaamisesta, vertaisuudesta ja lasten ja nuorten sosiaalisista suhteista muutoinkin. Googlettamalla löytää jokunen video opettaja.tv:stä ja erinäisiä lehtiartikkeleita ym., esim. seuraavia:
- http://www.kivakoulu.fi/
- http://yle.fi/akuutti/arkisto2003/181103_b.htm
- http://www.utuonline.fi/sisalto/artikkeli/nettikiusaaminen.html

PS1-ryhmäkurssilaiset tulevat porukalla keskustelemaan ilmiöön fanittamisesta ja kiusaamisesta kouluympäristössä. Ryhmäläiset pohtivat, kuinka ilmiöt näkyvät koulussa ("psykologin silmin"), millaisia sosiaalipsykologian ilmiöitä näihin liittyy ja millä tavoin näitä asioita voisi tutkia. Tämä antaa toivottavasti joillekin vinkkejä mahdollisten omien tutkimusten tms. ilmiötuotosten suunnitteluun.
Kommentoinut Kari T 22. lokakuu 2010 15:51
Eikös nämä Suomen kouluammuskelijat ja räjäyttelijät olleet kiusattuja? Ääritapauksissa se viha ja katkeruus saattaa purkautua tuollakin tavalla.

Meidän koulussa opettajat tiesivät tarkalleen keitä kiusattiin ja ketkä kiusasivat, mutta ummistivat jostain syystä silmänsä. Itse onnistuin välttymään kiusaamiselta esittämällä kovempaa kuin olen, eli käytännössä löin heti takaisin tai esitin (kakka housussa) etten pelkää.

Se ei ollut mitään nimittelyä tai väheksymistä, vaan aika raakaa väkivaltaa. Monesti noi ääliöt sai lopettamaan verbaalisesti tekemällä heidät naurunalaiseksi esim. toteamalla, että vitsi ootte kovia jätkiä kun uskallatte kiusata puolta pienempiä + siihen jotain läppää päälle.

Eniten kuitenkin ärsytti semmoinen perseennuolijoiden rinki siinä ympärillä, jotka vaan hekottivat tyhmänä ja kannustivat kiusaajia. No tulipa nähtyä ihmisen perusluonne jo silloin.
Kommentoinut Hilkka Pohjonen 22. lokakuu 2010 11:34
Kiusattuna olemisesta on kokemuksia nin koulusta, töistä kuin harrastuksen parista. Kiusaajat ovat niin taitavia ettei asiaa esim. opettaja tai esimies huomaa tai siihen ei saa puututtua. Esimiehen kiusatessa työryhmä ei voinut kuin todeta näin olevan, kuka olisi esimiestä vastuuttanut, eli asettunut itse tulilinjalle? Kiusaaminen on toteuttajillen varsinainen taitolaji. Jälkeenpäin osalle kokemaani voin jo nauraa, asian ollessa akuutti nauru oli kaukana!
Kommentoinut Kari T 22. lokakuu 2010 11:06
Mielenkiintoinen aihe tämäkin. Aikoinaan koulussa tuli nähtyä aikaa törkeää kiusaamista joka päivä, eli semmoista "heikompien" hakkaamista, potkimista, nöyryyttämistä ja alistamista. Ei tosin sattunut omalle kohdalle, mutta ihmetytti vaan miksi opettajat eivät puuttuneet siihen, vaan olivat niinkuin eivät olisi muka huomanneet.
 

Jäsenet (32)

 
 
 

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Kimi Hämäläinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Syys 6
Louise Grady on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Syys 3
Steve Brandidge on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 24
Inari Gebhard tykkäsi jäsenen Inari Gebhard tapahtumasta Laulunopetusta syksy 2018
Elo 22
Inari Gebhard kommentoi jäsenen Inari Gebhard tapahtumaa Laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna
"Laulunopetusta syksy 2018 Pukinmäen Taidetalo LAULUA KAIKENIKÄISILLE. Unikkotie 4. PukinmäkiVoit myös itse koota haluamasi pien - perhe - vanhempi ja lapsiryhmän.Kysele vaihtoehtoja inari.gebhard@gmail.com LAULURYHMÄ…"
Elo 22
Inari Gebhard julkaisi tapahtuman

Laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna / Hyvinkää

2. syyskuu 2018 18 - 15. joulukuu 2018 19
LAULUNOPETUSTA HELSINKI-HYVINKÄÄ-HÄMEENLINNAOlen esiintyvä taiteilija ja laulupedagogi . opetukseni : 2018Pukinmäen Taidetalo, Bel Canton ystävät ry, Helsinki, Hyvinkää, HämeenlinnaJos haluat laulunopetusta, voit ottaa suoraan yhteyttä Inariin.Tässä YHTEYSTIETONI:Inari.Gebhard@gmail.comtel. 0405512808Inari Gebhardin ohjaama ohjelmisto kattaa monia kielialueita, Tyylilajit ovat ulottuneet oopperasta, liedistä ja kirkkomusiikista kansanlauluihin, operettiin, musikaaliin, näytelmä- ja…Näytä lisää
Elo 22
Marja Tuovinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 19
Dennis Dunn on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 17

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot