Bremenin Übersee-Museum on rakentanut näyttelyn, jossa tarkastellaan maailmaa poikkitieteellisesti seitsemästä eri näkökulmasta. Näyttelyn seitsemän polkua johdattavat kävijät globaalien ilmiöiden äärelle ja avaavat myös ilmiöiden välisiä suhteita. Saksalaisten valitsemat ilmiöt ovat sellaisia, jotka koskettavat tavalla tai toisella kaikkia meitä maapallon asukkaita:

  • ilmastonmuutos
  • viestintä
  • sukupuoli(suus)
  • aika
  • ihmisoikeudet
  • muuttoliike
  • maailmantalous

Kiinnostaisiko ketä lähteä tutustumaan saksalaisten ilmiöihin ja siinä samalla muutenkin Bremenin kaupunkiin? Jos oikein onnistuttaisiin ajoittamaan reissu, niin bonuksena voitaisiin saada bremeniläiset joulumarkkinat :) Opisto voisi osallistua pienellä summalla opiskelijoidemme matkakustannuksiin, mutta osa kustannuksista tulisi kyllä omalle kontolle. Lentoja tosin saa melko edullisesti, kunhan on ajoissa liikkeellä.


Hihkaiskaa tähän ketjuun vastaus, jos reissu kiinnostaa. Tässä vaiheessa kartoitamme vasta kiinnostusta ja mahdollisuuksia, joten hihkaisut eivät vielä ole sitovia.
Lisää museosta ja Erleben was die Welt bewegt –näyttelystä

http://www.uebersee-museum.de/Erleben_was_die_Welt_bewegt.html Sivut ovat saksankieliset, mutta paikan päällä näyttelyssä on myös englanninkielistä materiaalia. Reissun toteutuessa mukaan lähtisi myös saksankielentaitoinen ilmiöihin hurahtanut opistolainen.


Mitäs sanotte? Lähdetäänkö joulukuun alussa pitkäksi viikonlopuksi Bremeniin?

Taru

Katselukerrat: 408

Vastaa tähän

Vastaukset tähän keskusteluun

Hih(kaisin)! Ehdottomasti lähdetään. Eikä joulumarkkinatkaan kuulostaa yhtään pahalta, Bremenin vanha kaupunki on hieno ja siellä vasta passaakin joulumarkkinoida (jos markkinat nyt siellä järjestetään).

Muita matkalle halajavia?

Tässä olisi muuten monelle keskiajasta ja goottilaisesta arkkitehtuurista kiinnostuneelle ilmiöopiskelijalle mainio tilaisuus tehdä "luokkaretki" upeaan, vanhaan hansakaupunkiin. Soittoniekkapatsas on tietysti must-see!

Ilman muuta kiinnostunut ja tietenkin lähdetään! En ole Saksassa käynytkään joten uutta sekin puoli olisi tuollaisessa reissussa.

Hieno juttu, Sampsa! Toivottavasti saadaan kokoon mukava porukka. :-)

Ich kann nicht Deutsch sprechen, aber Ich wolle Bremen sehen :)

Mukana ollaan =) Keskustelu miehuuden kanssa osoitti, että lomalle minä mars! =) Mutta osaako joku heittää hinta arvion reissuun ja tarkempaa aikataulua vielä?

Matkan ajankohdaksi on alustavasti suunniteltu 30.11.-2.12. (matka on näillä paikkeilla, päivät varmituvat myöhemmin).

Opistolta saatava tuki riippuu lähtijöiden lukumäärästä (se kattaa suunnitelman mukaan lennot ja meidän toiveemme mukaan majoituskustannuksetkin). Ilmoittelemme heti kustannusarviota, kun tiedämme enemmän lennoista, majoituksesta ja mukana olevien määrästä.

Jepjep. Tämäkin jo helpottaa  =) Kiitos.

Voi vitsit tämä olisi kiva juttu, saiskohan mies töistä vapaata?

Heristää sormea.. Joko vois laittaa lukon ja varmistuksen tuonne "tutustu kursseihin" kohtaan? Se vois kysyä, että oletko varma että haluat valita taas uuden kurssin? Oletko varma, että olet suunnitellut tämän HOPSiin jo? Huomio: kurssi määräsi lisääntyy, oletko oikeasti varma? Sinulla on jo riittävästi kursseja, et voi olla tosissasi! Kiitos, olet silti liittynyt uuteen kurssiin.. Niih joo.. Koska Saksaan mennään niin aattelin ehtiä lukemaan ainakin ihan peruskurssin Saksaa.. Ja minun EI KOSKAAN, EI IKINÄ pitänyt lukea kuin pakolliset kielet eli suomenkieltä, englantia ja ruotsia.. taas viedään naista.. keksikää siihen lukko =D Mutta voinpa sitten todeta, että onko motivaatiiosta apua kielen opiskeluun.. Onko siis aikuisiällä helpompaa oppia kieltä jota ei ollenkaan osaa kuin se että yrittää oppia aiemmin opeteltuja kieliä joita ei siis ole opetellut ja väärien tietojen ja taitojen pohjilta sitä yrittää muuttaa =) Tällä vauhdilla mä en koskaan pääse lukiosta pois, ei sillä että tästä eroon haluaisinkaan =)

Upeata Henna :)! Ajattele, että pääset harjoittelemaan opiskelemaasi kieltä ihan paikan päälle, aina se ei olekaan mahdollista... tai suorastaan aika harvoin tällaisia mahdollisuuksia saa :) Tsemppiä saksan opiskeluun!

Henna Kangasniemi sanoi:

Koska Saksaan mennään niin aattelin ehtiä lukemaan ainakin ihan peruskurssin Saksaa.. Ja minun EI KOSKAAN, EI IKINÄ pitänyt lukea kuin pakolliset kielet eli suomenkieltä, englantia ja ruotsia..

Aber wir können alles zusammen Deutsch lernen! :) Ihan ei taivu tuo saksa enää omaan suuhun, mutta tsemppiä Henna opiskeluun. Nyt on hyvä syy oppia alkeet ennen matkaa ja siitä on sitten hyvä jatkaa, kun takaisin tullaan.

Vastaa keskusteluun

RSS

TULEVIA TAPAHTUMIA

AJANKOHTAISTA SISÄLTÖÄ

Uusimmat tapahtumat

Kimi Hämäläinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Syys 6
Louise Grady on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Syys 3
Steve Brandidge on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 24
Inari Gebhard tykkäsi jäsenen Inari Gebhard tapahtumasta Laulunopetusta syksy 2018
Elo 22
Inari Gebhard kommentoi jäsenen Inari Gebhard tapahtumaa Laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna
"Laulunopetusta syksy 2018 Pukinmäen Taidetalo LAULUA KAIKENIKÄISILLE. Unikkotie 4. PukinmäkiVoit myös itse koota haluamasi pien - perhe - vanhempi ja lapsiryhmän.Kysele vaihtoehtoja inari.gebhard@gmail.com LAULURYHMÄ…"
Elo 22
Inari Gebhard julkaisi tapahtuman

Laulunopetusta Helsinki-Hyvinkää-Hämeenlinna / Hyvinkää

2. syyskuu 2018 18 - 15. joulukuu 2018 19
LAULUNOPETUSTA HELSINKI-HYVINKÄÄ-HÄMEENLINNAOlen esiintyvä taiteilija ja laulupedagogi . opetukseni : 2018Pukinmäen Taidetalo, Bel Canton ystävät ry, Helsinki, Hyvinkää, HämeenlinnaJos haluat laulunopetusta, voit ottaa suoraan yhteyttä Inariin.Tässä YHTEYSTIETONI:Inari.Gebhard@gmail.comtel. 0405512808Inari Gebhardin ohjaama ohjelmisto kattaa monia kielialueita, Tyylilajit ovat ulottuneet oopperasta, liedistä ja kirkkomusiikista kansanlauluihin, operettiin, musikaaliin, näytelmä- ja…Näytä lisää
Elo 22
Marja Tuovinen on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 19
Dennis Dunn on nyt jäsen: Ilmiöpohjainen oppiminen ja opetus
Elo 17

© 2018   Created by Taru Kekkonen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot